Vintage en industrieel: het perfecte huwelijk!

16 maart 2020 Bron: Bouw & Wonen
Vintage en industrieel: het perfecte huwelijk!
Zowel de vintage woonstijl als de industriŽle wooninrichting zijn vrij uitgesproken. Maar het hoeft niet altijd zo afgebakend te zijn. Wat vintage en industrieel gemeenschappelijk hebben is dat ze karakter hebben, een doorleefde indruk geven en vooral een gezellige uitstraling creŽren. Je kunt dus perfect vintage en industriŽle meubelen met elkaar combineren. Laat je fantasie de vrije loop, wij geven jou alvast een aantal tips.

Vintage samen met industrieel: hoe werkt het?

De industriŽle stijl en de vintage stijl zijn in principe totaal verschillend. Bij vintage vind je ronde vormen, fijne lijnen en zachte stoffen. Bij industrieel gaat het om robuuste uitstraling, strakke lijnen en materialen als hout, metaal en leer. Deze twee stijlen zijn dan ook ideaal om een gedurfde en creatieve mix te maken in je interieur. Neem bijvoorbeeld een vintage tafel. Deze wordt gekenmerkt door een rank onderstel. Maar als je hierbij een dik houten tafelblad kiest, dan kun je deze gerust met industriŽle stoelen combineren. Kies dan bijvoorbeeld voor stoelen met slanke houten poten die onderaan naar buiten toe lopen en kies bijvoorbeeld voor een zitting met duidelijke stiksels. Of ga voor je eetkamer voor echte kuipzeteltjes die recht uit de 60ies komen gewandeld.

Een beetje verwarring mag best

Uiteindelijk hoef je niet voor ťťn bepaalde stijl te kiezen. Je mag je gasten best wat verwarren door twee stijlen door elkaar heen te mengen. Neem bijvoorbeeld een vintage zetel. Wat is er leuker dan een opvallende sofa in een ouderwets kleurtje als eyecatcher te plaatsen in een vrij stoer industrieel interieur? Denk bijvoorbeeld aan een vrij sober model met naturel houten pootjes, afgewerkt in een oudgroene ruwe stof. Deze is perfect voor je industriŽle pand! Maar ook bijvoorbeeld een stoere industriŽle zetel in verweerd leer die je in een vintage kamer plaatst is een echte blikvanger. Tussen al de hevige kleurtjes uit de jaren 70 zal dit bruin leer helemaal opvallen!

Wees je eigen meubelontwerper

Tegenwoordig kun je je eigen meubelen samenstellen. Je kiest de afwerking (leer of stof) voor je stoelen of je zetel, je kiest het onderstel voor je tafel en meteen ben je zelf bezig met je eigen interieur te ontwerpen. Zo kun je zoveel of zo weinig vintage of industriŽle toetsen in je interieur brengen als je dat zelf wilt. Je mag hier gerust wat freewheelen. Het resultaat is je eigen persoonlijke stijl.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo