Back to school met Nordic Living en de retro letterborden

1 september 2017 Bron: Globalimage
Back to school met Nordic Living en de retro letterborden
Vandaag is het weer zover: Mama's en papa's maken de boekentassen van hun kroost klaar voor alweer een nieuw schooljaar. Handige to-do-lijstjes voor de drukke maand september kunnen vanaf nu bijgehouden worden op de A4 letterborden van "Design Letters" . Het lettertype zelf is van de hand van de bekende Deense ontwerper Arne Jacobsen en zorgen voor een leuke eyecatcher in je interieur.  Spoed jullie snel naar de webshop van Nordic Living want iets zegt ons dat dit the next big thing zal worden op Instagram en Pinterest. 

Hate to break it to you, maar de lightbox-hype van afgelopen jaar heeft (eindelijk) een waardige opvolger gevonden! Het vintage ogende A4 letterbord van Deens ontwerpbureau "Design Letters" is the new kid in homedeco town én vanaf nu ook verkrijgbaar in de webshop van Nordic Living.

Journalist en copywriter Mette Thomsen richtte in 2009 "Design Letters" op, vanuit haar passie voor typografie en letterkunst. Aanvankelijk werden er alleen een speciaal type houten letters geproduceerd, die trouwens nog steeds in vele Scandinavische woningen de muren sieren. Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid, met onder andere letterkaarten, koffietassen én letterborden. Elk stuk vertrekt vanuit de stijlvolle, grafische typografie van de Deense architect en ontwerper Arne Jacobsen, die het lettertype-met de hand(!)- bedacht in 1937 in opdracht van het gemeentehuis van Aarhus in Denemarken. Vandaar dus ook die heerlijke retro uitstraling! 

De borden zorgen niet alleen voor een Pinterest proof interieur, ze zijn ook multifunctioneel voor elk gezin: Telgen die hun intrede doen in de lagere school, kunnen zich met de letterborden op speelse wijze vertrouwd maken met het alfabet. De mama's kunnen het op hun beurt gebruiken als boodschappenlijstje of menukaart tijdens dinner dates met vrienden. Als papa vervolgens iets te diep in het glas heeft gekeken, kan hij met het bord op een originele wijze zijn excuses aanbieden. Ook de puberdochter kan ermee aan de haal gaan en zich uitleven met haar favoriete music lyrics of Sex And The City- quotes. 

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo