Meubelen

Welke woonstijl past bij mij?

Welke woonstijl past bij mij?
Woonstijlen zijn er in alle toonaarden. Wij wonen zoals we zijn, voor iedereen is dat verschillend. Het maakt de mens uniek al zijn er wel stijlcategorieën die we omschrijven als cosy, klassiek, strak, modernistisch, authentiek, stijlvol, romantisch, vintage. Kortom containerbegrippen met ruime marges die elkaar vaak ook overlappen. Maak kennis met een paar leuke woontips.

Industriële tafels

Stoer, maar toch zachtaardig. Zo laten industriële eettafels zich het beste omschrijven. Warm glooiend hout, een robuust metalen onderstel… In tal van collecties vindt u gegarandeerd een industriële eettafel die past bij uw interieur en woonwensen. Soms zij deze tafelbladen ambachtelijk vervaardigd uit massief, geleefd eiken en zijn afgewerkt mijn een industrieel onderstel.

Soms dragen deze tafels sierlijke name als Montpellier Louise. Het gaat om een moderne eettafel met een frans eiken blad van 5 cm massief gecombineerd met een robuust metalen onderstel. Het onderstel is samengesteld met kokerprofielen 10x6 en koker 6x6.

Tafelblad olie

Bij een tafel als Montpellier Louise heeft u de mogelijkheid om de tafel te laten lakken of oliën in een bepaalde kleur. Dit zorgt ervoor dat uw tafel tevens goed beschermd is tegen kringen en vlekken, U heeft de keuze uit de lak waarbij de tafel de natuurlijke uitstraling behoudt (ultra matte lak) of één van de 8 oliën waarmee u de tafel ook op kleur kunt brengen.


Kloostertafel

Ze refereren aan rituelen uit kloosters en abdijen en geven uw woning een cachet van authenticiteit. Behoudens de typische lange kloostertafel is er ook nog de ronde kloosterpoot. Ze zijn te verkrijgen in nieuwe eik of geleefd eik. Bij geleefd eik vertoont het hout een doorleefd karakter. Noestjes en scheurtjes worden niet opgevuld. Het blad krijgt een borstelbewerking voor een authentieke uitstraling. De beleving aan dergelijke tafels roept een sterke familiale of amicale band op.

Ook interessant