Het vinden van de juiste eetkamerstoel: 5x tips

Bron: Bouw & Wonen
Het vinden van de juiste eetkamerstoel: 5x tips
Het vinden van de juiste eetkamerstoel lijkt misschien gemakkelijk, maar er komt stiekem toch best wat bij kijken! We brengen namelijk steeds meer tijd door in de eetkamer. Hierdoor begint de eetkamerstoel steeds meer de functie van bank tot zich te nemen. Samen dineren, gezellig bijkletsen na een lange dag of een bakje koffie met familie of vrienden. De eetkamer is een centrale ruimte in de woning en de eetkamerstoelen moeten dus aan steeds meer eisen voldoen!

1. Zorg voor je billen!

Ga eens na hoeveel tijd jij eigenlijk doorbrengt aan de eettafel, het is waarschijnlijk meer dan je denkt! Een kopje koffie, een krantje, een telefoontje of even snel wat administratie wegwerken. We brengen steeds meer tijd door op onze eetkamerstoelen en deze mogen dus ook gerust lekker comfortabel zijn. Kies dus voor een stoel met een fijne verzachte zit, of schaf eventueel een stoelkussen aan om het zitten helemaal comfortabel te maken.

2. Voor lunch en voor werk

Het mag duidelijk zijn dat we de eetkamerstoelen steeds meer gebruiken, maar bij de aankoop van nieuwe stoelen is het verstandig om hier even wat langer bij stil te staan. Waarvoor ga je deze stoelen nu vooral gebruiken? Is het echt alleen voor koffie en diner, of betrap je jezelf ook wel eens op het verrichten van administratief werk aan de eettafel? Een lekkere loungestoel is namelijk heerlijk om uit te eten, maar wat lastiger om vanuit te werken.

3. Met de armen op tafel

Niet alle eetkamerstoelen komen uiteindelijk ook daadwerkelijk aan de eettafel van standaard hoogte te staan. Denk dus goed na over de soort stoel die je nodig gaat hebben. Zoek je bijvoorbeeld stoelen om aan te schuiven aan een kookeiland, dan heb je waarschijnlijk een net wat hogere variant nodig.

Het vinden van de juiste eetkamerstoel: 5x tips

4. Wat past waar

Zorg ervoor dat die nieuwe eetkamer stoelen perfect in hun omgeving passen. Een leuke knalkleur kan de saaie eetkamer een unieke sfeer geven, maar diezelfde knalkleur kan in de verkeerde omgeving juist totaal misstaan. Kies een eetkamerstoel die bij je interieur past. Zo kunnen de juiste eetkamerstoelen bijvoorbeeld net dat extra zetje zijn om je landelijke interieur een modern tintje te geven!

5. Doe eens gek

Niet alleen de stijl van de stoel, maar ook het kiezen van het juiste materiaal kan wonderen doen voor je interieur. Een houten stoel misstaat bijna nooit, maar een gewaagd retro model van metaal kan net die ene unieke eyecatcher zijn. Je hoeft dus niet altijd voor veilig te gaan, je mag gerust eens gek doen!


Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo