Tripp Trapp wint award voor Beste Noorse Ontwerp sinds honderd jaar

31 maart 2017 Bron: Fleur Ondersteijn
Tripp Trapp wint award voor Beste Noorse Ontwerp sinds honderd jaar
Stokke kondigt met trots aan dat ons icoon, de Tripp Trapp kinderstoel, een award in de wacht heeft gesleept voor het Beste Noorse Ontwerp van de afgelopen honderd jaar. De award is uitgereikt tijdens een door Aftenposten, de grootste krant van Noorwegen, en het Noors Centrum voor Design en Architectuur gesponsorde wedstrijd.

De Tripp Trapp is een van Scandinavisch’ meest herkenbare designs. Sinds de stoel in 1972 ontworpen werd door Peter Opsvik zijn er miljoenen kinderen in opgegroeid. Hiermee heeft Tripp Trapp een speciaal plekje in de harten van vele Noren veroverd. Herinneringen van toen zij zelf in de stoel zaten worden aangevuld nu hun eigen kinderen hem gebruiken. Net als vroeger biedt het verstelbare ontwerp de vrijheid om te bewegen, met een zowel in diepte als hoogte verstelbare zitting en voetsteun. Kinderen van elke leeftijd kunnen zo genieten van ergonomisch zitcomfort.

Aftenposten en het Noors Centrum voor Design en Architectuur vormden een speciale jury die zorgvuldig een lijst met de beste producten selecteerde uit honderd jaar Noors design. Op de top 30 van die lijst kon vervolgens door iedereen gestemd worden. Hierbij speelde niet alleen het uiterlijk van de producten een rol, maar ook interactie en het grafisch ontwerp. De finalisten representeerden een ruime variatie aan klassieke ontwerpen, zoals de Kelly Coat van Helly Hansen, de skibindingen van Rottefella, de zeilboot van Yngling en natuurlijk onze eigen Stokke Xplory. De winnaars van deze stemming werden begin maart in Oslo bekendgemaakt.

Bij het aannemen van de prestigieuze award bedankte Peter Opsvik Stokke en erkende dat het succes van Tripp Trapp niet mogelijk zou zijn zonder ondersteuning van het hele Stokke team. “De voorzitter van de jury vertelde dat de Tripp Trapp een product is dat je nooit wegdoet. Dit gaf mij zo’n voldaan gevoel, omdat ik duurzame producten ontwerpen altijd belangrijk heb gevonden. Ik hoopte altijd dat de Tripp Trapp ervoor zorgt dat aan tafel zitten leuker wordt en het interactie tussen ouder en kind bevordert. De uitslag laat zien dat men dit in het product waardeert”, aldus Opsvik.

Tripp Trapp van Stokke

Het Noors Centrum voor Design en Architectuur houdt een tentoonstelling waarbij alle top 30 producten worden getoond. Volgens de organisatoren staat de tentoonstelling bol van culturele en economische waarde, innovatie, functionaliteit, vorm en esthetiek.

“Om een dergelijke award te winnen in een land dat zo’n lange historie heeft in het produceren van zoveel unieke ontwerpen, is een ontzettende eer. Het geeft zelfs nog meer betekenis dat de Noren zelf hun winnaars uitkozen. We zijn erg trots op Tripp Trapp en zijn nalatenschap, en natuurlijk op de voortdurende samenwerking met Peter Opsvik. Zonder hem was dit niet mogelijk geweest. De sleutel tot zijn visionaire ontwerp is een concept dat resoneert met het Stokke merk: om mensen dichterbij elkaar te brengen. “We kijken uit naar een hele nieuwe generatie die de Tripp Trapp gebruikt, om zo nog meer families dichter bij elkaar te brengen”, aldus Anton van de Putte (CEO Stokke).

Tripp Trapp van Stokke

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo