Fritz Hansen: de Planner rekken van Paul McCobb

10 september 2019 Bron: Oona
Fritz Hansen: de Planner rekken van Paul McCobb
Fritz Hansen's Planner-collectie van meubelen en designobjecten wordt uitgebreid met nieuwe rekken die modern design weten te verzoenen met multifunctionaliteit. De Planner-rekken die wijlen Paul McCobb, pionier van hedendaags design, in de jaren 1950 ontwierp is een serie van modules om objecten te tonen en op te bergen.

ďDe Planner-rekken combineren de grafische signatuur van Paul McCobb met het klassieke vakmanschap van Fritz HansenĒ, vertelt Christian Andresen, hoofd design bij Fritz Hansen, over de nieuwste aanwinst. "De rekken zijn elegant in hun eenvoud maar eisen onbeschaamd de aandacht op in de ruimte."

Fritz Hansen: de Planner rekken van Paul McCobb
Het op Bauhaus geÔnspireerde frame van elke module is gemaakt in staal met duurzame, matte poedercoating. De verbindingen zijn met de hand gelast en mooi afgerond om het geheel te verzachten. Diagonale staven op de twee grootste modellen geven extra steun en creŽren een interessant visueel accent. De rekken zijn gemaakt van natuurlijke eik die aan de randen afgeschuind is om naadloos te passen in het frame Ė een van de vele maar significante details.

De naam van de eenvoudige maar opvallende rekken verwijst naar het feit dat ze in staat zijn een kamer vorm te geven. De rekken zijn beschikbaar in drie versies, elk met een andere hoogte en andere configuratiemogelijkheden. De Planner-rekken zijn ideaal voor zowel professioneel als privťgebruik en kunnen naar wens en naar smaak gebruikt worden als boekenrek, uitstalrek voor mooie spulletjes en zelfs als scheidingswand in een kamer. De rekken zijn onderling combineerbaar tot een groter geheel.

Fritz Hansen: de Planner rekken van Paul McCobb
Met zijn aangeboren zin voor perspectief groeide Paul McCobb (1917-1969) uit tot een van de belangrijkste designers van zijn tijd. De Amerikaanse autodidact ontwikkelde een pragmatische maar perfectionistische stijl die gekenmerkt wordt door slanke, grafische lijnen, eenvoudige vormen en lichtheid. No-nonsens design en perspectief met een focus op eenvoud en functionaliteit teruggebracht tot zijn zuiverste vorm zijn typisch voor zijn werk.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo