Franki Foundations neemt Martello Group UK over

1 augustus 2017 Bron: Besix
Franki Foundations neemt Martello Group UK over
Maandag 31 juli voltooide Franki Foundations (dochteronderneming van BESIX Group) de overname van de in het Verenigd Koninkrijk (VK) gevestigde onderneming Martello Group, inclusief dochterondernemingen Martello Holdings, Martello Piling en Highmead Developments.
De overname van deze innoverende niche-speler is in lijn met de strategie van BESIX Group en Franki Foundations om hun activiteiten in het Verenigd Koninkrijk, die de laatste jaren succesvol gegroeid zijn, nog meer uit te breiden. De overname van Martello betekent voor Franki Foundations UK een omzetstijging van 15 miljoen EUR naar 32 miljoen EUR en een groei van 40 werknemers naar 84.

Rik Vandenberghe, CEO van BESIX Group: “Martello heeft bewezen een zeer innovatief bedrijf te zijn met uitstekende technische vaardigheden, wat volledig in lijn is met de filosofie van Franki Foundations en BESIX Group. Deze overname versterkt de talentenpool van Franki Foundations en zal veelbelovende opportuniteiten creëren in het VK en in alle andere landen waar BESIX Group actief is.”

Wim Claesen, General Manager van Franki Foundations: “De overname van de activiteiten van Martello is een echte mijlpaal voor Franki Foundations en BESIX Group. Het combineren van het commercieel netwerk van Martello en dat van Franki Foundations zal onze positie in het Verenigd Koninkrijk versterken. Bovendien zal de integratie van Martello ervoor zorgen dat Franki Foundations Group bijna alle diepfunderingstechnieken zal kunnen aanbieden en grote Britse projecten tot een goed einde zal kunnen brengen.”

Martello Piling, een innovatieve diepfunderingsonderneming, is gelegen in Grantham (VK) en is gespecialiseerd in technisch complexe projecten in moeilijk bereikbare werkomstandigheden zoals renovaties met een kleine vrije hoogte.

De naam Martello Piling wordt behouden en het bedrijf zal gespecialiseerd blijven in grote diameter geboorde palen onder beperkte hoogte en in het ontwerp en uitvoering van de top-down constructie van geboorde palen met ingestorte profielen met een uitvoeringsmethode die hoge toleranties oplevert.

De door Martello ontwikkelde en gebouwde funderingsmachines zorgen ervoor dat het bedrijf kan werken op uitdagende projecten zoals nieuwe funderingen onder bestaande bruggen en spoor- of autowegen, in nucleaire centrales of het verstevigen van funderingen van masten voor telecommunicatie of elektriciteit.

Martello was recent actief als onderaannemer van Franki Foundations in België voor de versteviging van bestaande hoogspanningspylonen op het Mercator project, in opdracht van klant Elia.

Franki Foundations

Franki Foundations 

Met 107 jaar ervaring en knowhow staat Franki Foundations wereldwijd bekend als expert in diepfunderingstechieken. Het bedrijf is sinds vele jaren marktleider in België. Het heeft dochterondernemingen in Nederland (Franki Grondtechnieken), Frankrijk (Atlas Fondations), het Groothertogdom Luxemburg, het Verenigd Koninkrijk (Franki Foundations UK en Able Piling), Qatar en de Verenigde Arabische Emiraten. Sinds 2008 maakt Franki Foundations deel uit van het internationale bedrijf BESIX Group. Franki Foundations Group behaalt jaarresultaten van meer dan 140 miljoen euro. Het heeft meer dan 400 werknemers die jaarlijks op gemiddeld 600 projecten werken, met behulp van een polyvalent machinepark dat bestaat uit meer dan 100 machines. Franki Foundations kan gespecialiseerde kennis aanbieden van 45 funderingstechnieken. Franki Foundations treedt op als algemene aannemer die complexe realisaties aflevert die aan de hoogste standaarden inzake ontwerp, kwaliteit en veiligheid voldoen. Deze diversificatie verzekert aanhoudende groei voor Franki Foundations, die haar positie in de top 10 van Europese funderingsspecialisten almaar versterkt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo