Drie bedrijven gaan verder als De Waal Solid Foundations

  BE   6 juli 2017 Bron:
Drie bedrijven gaan verder als De Waal Solid Foundations
De vennootschappen De Waal Palen NV, Wig Palen bvba en Olivier Funderingstechnieken NV samen verder gaan onder de naam De Waal Solid Foundations NV. Met een gecombineerde omzet van €45 miljoen en 130 medewerkers, wordt De Waal Solid Foundations één van de belangrijkste actoren in de wereld van de funderingen. De algemene leiding van De Waal Solid Foundations, met hoofdzetel in Lokeren, zal in handen zijn van Olivier Rens. De vestiging in Oostende blijft gewoon behouden. De vennootschap zal bestaan uit 3 grote afdelingen: palen, beschoeiingen en buitenland.

De afdeling palen zal geleid worden door Damien Sneyers en Bertrand Van Gyseghem. De afdeling beschoeiingen wordt de verantwoordelijkheid van Tim Van Langenhove. Het buitenland wordt verder opgevolgd door Olivier Rens.

De lopende contracten met De Waal Palen, Wig Palen en Olivier Funderingstechnieken worden allen overgenomen door De Waal Solid Foundations.

De drie vennootschappen maken al jaren deel uit van de Groep De Waal, en zijn allen vooral actief op de Belgische markt. Het doel van de fusie van deze 3 bedrijven is om sterker als groep naar buiten te komen en de know-how en expertise die in de 3 bedrijven zit samen te brengen om zo een nog sterker geheel te vormen. Gezien de complementariteit van de verschillende activiteiten is een fusie een logische keuze.

In de huidige conjunctuur is het als bedrijf noodzakelijk om vanuit één duidelijke visie en met een duidelijke structuur naar de markt te treden. Een centrale visie gekoppeld aan een centrale structuur en een gebundelde kennis, zal ervoor zorgen dat we sneller kunnen inspelen op de vragen van de markt en innovatievraagstukken. De visie voor De Waal Solid Foundations is dat we nog meer dan nu een betrouwbare partner willen zijn, ook in moeilijke omstandigheden. Door de flexibiliteit, know-how en specialisatie van onze mensen samen te brengen, zullen we onze troeven nog versterken.

Een tweede belangrijke punt is dat we een excellent kwaliteitsniveau willen blijven halen. Ook op dit vlak zal de synergie tussen de bedrijven voor een win-win zorgen en ervoor zorgen dat we deze doelstelling halen en blijven halen. Het centraliseren van diensten zal ons ook schaalvoordelen bezorgen. Aansturing van bepaalde processen vanuit één plaats is efficiënter en eenvoudiger dan vanop 3 plaatsen. Ook hier zal de gezamenlijke expertise ons toelaten om beter, efficiënter en slimmer te werken.

Wij zijn ervan overtuigd dat een fusie de beste keuze is voor de toekomst. Het samenbrengen van de activiteiten, de kennis en de sterke punten van de verschillende bedrijven, zal ervoor zorgen dat de centrale vennootschap een sterke speler met een sterke positie zal zijn binnen de sector. Het bedrijf krijgt op die manier ook de nodige opportuniteiten om verder te groeien en geeft aan de medewerkers kansen om zich verder te ontplooien.

Om onze nieuwe naam kracht bij te zetten, hebben we ook gekozen voor een nieuw logo. Strakker en dynamischer, maar zonder aan sterkte te verliezen. Dit nieuwe beeld zal vanaf nu steeds duidelijker zichtbaar worden op onze werven en bij onze mensen. Samen met nieuwe e-mailadressen en een nieuwe website vormt dit de basis van ons nieuwe gezicht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo