Legrand en Borri bundelen hun krachten

21 juni 2017 Bron: vpr Consult
Legrand en Borri bundelen hun krachten
Op 10 mei 2017 kondigde Legrand Group de ondertekening aan van een joint venture overeenkomst met de Borri Group, specialist in UPS’en voor industriële toepassingen en datacenters. Legrand, wereldwijd specialist in elektrotechnische en digitale infrastructuur in gebouwen (omzet €5 miljard, 36.000 medewerkers in 2016), deed zijn intrede op de UPS-markt in 2010. Sindsdien realiseerde zij 8 acquisities van of joint ventures met UPS-ondernemingen en met diverse uitbreidingen in verschillende landen. Met de joint venture met Borri (omzet circa €60 miljoen, 200 medewerkers) is Legrand in staat om ook oplossingen te leveren voor installaties met hoge vermogens.

Geïntegreerde oplossingen voor datacenters

De belangrijkste strategische reden voor de joint venture van Legrand met de Borri Group is om haar datacenter aanbod verder te versterken zowel voor de technische ruimte (o.a. in combinatie met Legrand schakelmateriaal en verdeelinrichtingen, Zucchini CRT transformatoren en railkokersystemen), als voor de serverruimtes (in combinatie met Minkels serverkasten, Raritan intelligente PDU’s, Legrand glasvezel patchpanelen, Van Geel en Cablofil kabelmanagement).

Borri complementeert Legrand’s aanbod met haar high power schaalbaar UPSaver®-systeem: redundante modules tot 1,6 MW in een enkele UPS unit, waarmee je 8 hiervan parallel tot een 12,8 MW systeem kunt opbouwen...

Als voorbeeld; eind 2016 haalde Borri het Gemini Tier III Data Center project in Dublin binnen en bezorgde de eindklant zo een vermogen back-up van niet minder dan 44 MW. Borri won ook de eerste fase van een 10 MW datacenter project in Korea bij een belangrijke internationale e-commerce onderneming. Beide projecten werden gerealiseerd dankzij de modulaire schaalbaarheid van de UPSaver®, zijn bijzonder hoge efficiëntie, hoog beschikbaar vermogen en de lage TCO (Total Cost of Ownership).

Borri: expert in grote projecten

Borri blijft onafhankelijk en zet de verkoop van haar producten, onder het 80-jarige merk Borri, via haar bestaande kanalen verder, maar het bedrijf beschikt nu over het internationale bereik van de Legrand Group om nog grotere projecten aan te kunnen.

Eén van die projecten die Borri in 2016 realiseerde, is de levering van 650 AC/DC UPS-systemen voor de metro van Doha. Één van de grootste projecten ooit in het Midden-Oosten op vlak van industriële UPS, beheerd door Mitsubishi Heavy Industries. De UPS-en van Borri zullen de veiligheids- en noodsystemen aandrijven voor het grootste metroproject tot nu (240 km metrolijn en 106 stations die klaar moeten zijn voor het wereldkampioenschap voetbal in 2022).

Complementaire producten

Waar Borri’s producten in de toekomst de kritieke punten in industrie en datacenters zullen beveiligen, wil Legrand haar complementaire oplossingen voor energieverdeling, datacommunicatie en kabelmanagement leveren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo