BESIX bouwt verder aan de skyline van Rotterdam

  NL   23 mei 2017 Bron: Besix
BESIX bouwt verder aan de skyline van Rotterdam
Na de torens Montevideo (158 m), New Orleans (152 m) en Maas (165 m) op de Kop van Zuid bouwt BESIX Nederland verder aan de skyline van Rotterdam. Afgelopen dinsdag 16 mei is de engineer and build-overeenkomst voor een 100 meter hoge woontoren aan de noordkant van de Maas getekend. Opdrachtgevers zijn projectontwikkelaar Provast en klant First Sponsor via FSMC Group uit Singapore. Het ontwerp is van OZ architecten.

De Terraced Tower zal worden opgetrokken op de plaats van het vroegere kantoor van Erasmus Verzekeringen aan de Boompjes 55 – 58. Er komen verschillende typen moderne stadsappartementen voor een brede doelgroep, waarvan 258 huur- en 86 koopwoningen. De toren dankt zijn naam aan de terrassen langs de volledige breedte van alle wooneenheden met een spectaculair uitzicht over de stad en de Maas. Onder het gebouw komt een parkeergarage op twee verdiepingen met 212 parkeerplaatsen en een fietsenstalling voor 688 fietsen. De begane grond zal plaats bieden aan diverse commerciële voorzieningen en horeca, zoals een restaurant, eveneens met uitzicht op de Maas.

Een complex woongebouw

De sloop van het oude kantoorgebouw start medio juli. Intussen werkt het in-house engineering team van BESIX en haar adviseurs het definitief ontwerp uit naar realisatie. De toren kent een complexe fundering en bouwkuip en wordt deels gerealiseerd in een dijklichaam. De start van de bouwwerken staat gepland voor begin 2018 en de oplevering is medio 2020. Het project kent een investeringsvolume van ongeveer €100 miljoen.

Kansen in Rotterdam

Jeroen Philtjens, directeur BESIX Nederland: “We zijn er trots op dat we met dit markante gebouw weer een belangrijke bijdrage kunnen leveren aan de skyline van Rotterdam, een stad die in binnen- en buitenland bekend staat om haar grensverleggende architectuur. Er zijn op dit moment veel hoogbouwinitiatieven aan de gang in Rotterdam, waarvoor wij als hoogbouwspecialist meerwaarde kunnen leveren.”

Groei binnenstedelijke projecten

Met dit project breidt BESIX Nederland haar activiteiten in Nederland op het gebied van utiliteitsbouw verder uit. Andere lopende projecten zijn het Sluishuis in Amsterdam, een opvallend gebouw van 360 appartementen van architectenbureau Bjarke Ingels Group (BIG) uit Kopenhagen en Barcode Architects uit Rotterdam, en de nieuwbouw van de Hogeschool Utrecht.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo