Flanders Expo krijgt betaalparking

  BE   15 januari 2015 Bron: VRT Nieuws
Flanders Expo krijgt betaalparking
Foto: Tectum Group
Tussen Flanders Expo en Ikea in Gent komt een betaalparking. Projectontwikkelaar Banimmo en Mc ArthurGlen hebben hiervoor afgelopen dinsdag een bouwvergunning gekregen. De betaalparking is een eerste stap in de bouw van een outletcenter in het nieuwe stadsdeel The Loop. De parkeergarage krijgt in totaal 2.046 pakeerplaatsen. De parking zal worden ingeschakeld in het parkeermanagement van het Mobiliteitsbedrijf Gent.

"Het nieuwe outletcenter zal de nationale en internationale aantrekkingskracht van Gent als shoppingstad verder versterken", zeggen de initiatiefnemers. "Uit onderzoek bij gelijkaardige, reeds bestaande outletcenters, blijkt dat een sterk "Designer Outlet Center" zeer complementair is aan de winkelervaring in de binnenstad." De bedrijven benadrukken dat het outletcenter zich beperkt tot het aanbieden van afgelopen collecties van luxemerken.

De werken aan de parking starten over enkele weken. Halverwege maart vervalt de (vorig jaar verlengde) socio-economische vergunning.

Het Gents MilieuFront (GMF) zegt al beroep aan te tekenen bij de raad voor vergunningsbetwistingen. "We zijn het niet eens met de motivatie van de stad Gent op een aantal van onze bewaren", zegt Steven Geirnaert (GMF), die onder meer verwijst naar bezwaren op vlak van mobiliteitseffecten op grote schaal, maar ook de interne verkeersafwikkeling en de ambities van de stad inzake klimaatneutraliteit.

Ook voor zelfstandigenorganisatie Unizo is in beroep gaan een optie. "We gaan de vergunning eerst goed lezen en zien wat we zowel procedureel als inhoudelijk kunnen doen", zegt regiodirecteur Wim Geirnaerdt.Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Easykit
  • bouwinfo