Architectuur

FARO wint selectie Veemarktterrein Utrecht

FARO Architecten heeft de besloten prijsvraag voor blok C op het Veemarktterrein in Utrecht gewonnen. Het plan gaat uit van gesloten bouwblokken met grote diversiteit in de uiteindelijke vormgeving. In samenwerking met Strootman Landschapsarchitecten en Beumer Makelaars heeft FARO een plan gemaakt voor vijftig woningen en acht appartementen. Het plan voor de ontwikkeling van blok C is gemaakt in opdracht van Ooms Bouw & Ontwikkeling.

Het winnende plan voorziet volgens het architectenbureau in een stedelijke structuur van gesloten bouwblokken, met een gevarieerd en rijk gevelbeeld. Binnenterreinen bieden plaats aan rust, groen en speelruimte.

Meervoudig opdrachtgeverschap

Het plan is een speciaal ontwikkeld concept voor blok C, zo legt FARO uit. Het blok krijgt zijn definitieve verschijningsvorm door een wisselwerking tussen ontwikkelaar, architect en mede-opdrachtgever.

Binnen het plan zijn meerdere typen mede-opdrachtgeverschap mogelijk. Een koper kan zelfs met een eigen architect en aannemer een eigen woning ontwerpen en bouwen. Op deze wijze wordt, onder supervisie van FARO, een maximum aan diversiteit gegarandeerd.

Lees verder op Architectenweb.nl

Ook interessant