Architectuur

Impressies worden werkelijkheid

Er zit veel voortgang in de bouw van Kwintijn, het project krijgt nu snel gestalte. Op een prachtige plek in Amsterdam, langs de Bilderdijkkade, pal naast het nieuwe ”De Hallen” in de oude tramremise, verrijst een groot nieuw ensemble van gebouwen. Van Wijnen Projectontwikkeling heeft FARO Architecten in 2012 in 2 fases opdracht gegeven voor het project. Het geheel omvat 330 woningen, een Oranjehuis en 200 m2 commerciële ruimten, gerealiseerd in 7 gebouwen op een 2-laagse ondergrondse parkeergarage met daarin 650 parkeerplaatsen.

De gebouwen omsluiten 2 grote hoven die worden ingericht als gemeenschappelijke tuin. Met zijn meer dan 300 woningen per hectare netto, of wel een FSI van meer dan 6, is dit project van een on-Nederlandse dichtheid. Het honoreren van alle bewoners- en opdrachtgeverswensen, het hoog houden van de woonkwaliteit en de architectonische uitstraling en tevens het voldoen aan alle regelgeving maakte van de opgave een uitdagende en uiterst complexe puzzel.

Kwintijn - Faro architecten

De eerste fase is reeds volledig verkocht, fase 2 is sinds april 2015 in verkoop. De eerste opleveringen van fase 1 zullen nog voor de zomer van 2015 plaatsvinden en lopen door tot het najaar van 2015. Daarna wordt direct doorgegaan met fase 2 en zullen ook nog circa 60 CPO appartementen worden gerealiseerd. De verwachte oplevering hiervan is najaar 2017.

Dan staat er een robuust ensemble met een grootstedelijke omvang en een echt Amsterdams karakter.

Kwintijn - Faro architecten

Ook interessant