Architectuur

Kerkje in Elspeet van Faro valt in de prijzen

Het Kerkje in Elspeet, ontworpen door Faro Architecten, is uitgeroepen als een van de winnaars van de prestigieuze International Architecture Awards 2012. De prijs wordt uitgereikt door The Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design in partnership with The European Center for Architecture Art Design and Urban Studies. Het Kerkje van FARO is het enige Nederlandse project en FARO de enige Nederlandse architect die dit jaar op de lijst met prijswinnaars staat.

Volgens de jury bestaande uit afgevaardigden van het American Institute of Architects in New York behoort het Kerkje in Elspeet tot de beste architectuurprojecten in de wereld.

Het gebouw bestaat uit één grote kenmerkende ruimte waarin stevige vurenhouten spanten de sfeer bepalen. De binnenafwerking wordt opgebouwd uit gebruikte houten vloerdelen. De buitenzijde, zowel dak als wand, wordt bekleed met shingels van Frans acacia, duurzaam geteeld in snoeibossen. De wanden en dak zijn geïsoleerd met Isovlasdekens, samengesteld uit vlasvezels. Mennorode gaat op den duur zelf de energie leveren door middel van een warmte-koude-opslag. Extra toevoeging is een buitenkerk, waar bij mooi weer in de open lucht gekerkt kan worden.



Alle winnende projecten worden in een reizende tentoonstelling opgenomen. Deze tentoonstelling wordt in oktober geopend in Istanboel.

Ook interessant