Eerste zonnepanelen waarin parochianen investeren op kerk in Aalst

  BE   22 mei 2018 Bron: Vlaamse regering
Eerste zonnepanelen waarin parochianen investeren op kerk in Aalst
Vlaams minister van Energie Bart Tommelein bracht vandaag samen met bisschop Luc Van Looy een bezoek aan de Sint-Pauluskerk in Aalst. Energiecoöperatie Denderstroom realiseerde hier het allereerste project in België waarbij parochianen en omwonenden investeren in zonnepanelen op een kerk.

De Sint-Pauluskerk in Aalst is de eerste kerk in België waarop zonnepanelen liggen waarin de parochianen en omwonenden investeerden. Via de energiecoöperatie Denderstroom kon iedere geïnteresseerde participeren in dit zonneproject. Het verwachte jaarlijkse rendement bedraagt 3 procent. De groene stroom die de 36 hoogrendementszonnepanelen (meer dan 10,6 kW) produceren, wordt volledig lokaal gebruikt. De productie dekt twee derde van het elektriciteitsverbruik van de kerk.

‘Investeren in hernieuwbare energie kost geld, maar brengt ook op! Niet alleen voor ons klimaat, maar ook financieel. Op een spaarboekje krijg je nauwelijks rendement, wie investeert in zonnepanelen krijgt makkelijk 3 tot 6 procent’, zegt Vlaams minister van Energie Bart Tommelein. ‘Steeds meer mensen zijn overtuigd. En vele kleintjes maken één groot. Gewoon doen!’

Eerste zonnepanelen waarin parochianen investeren op kerk in Aalst

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo