Tuinaanleg en onderhoud

Een prachtige voortuin, Laat je inspireren

Een tuin is een echte meerwaarde voor je woning. Maar niet alleen een achtertuin loont de moeite, ook van een voortuin kun je iets charmants maken. Een voortuintje is leuk voor jezelf en oogt ook mooi in het straatbeeld. Bovendien werkt het heel uitnodigend voor je bezoekers. 
Je hebt voortuintjes in verschillende stijlen. Een eerste mogelijkheid is een Engelse tuin met overvloedig groen. Zo’n voortuin vergt heel weinig onderhoud.
Heb je het liever wat strakker? Dan is een Franse tuin waarschijnlijk meer jouw ding. Plant enkele buxussen en snoei ze in geometrische vormen. Misschien wil je wel een labyrint dat naar jouw voordeur leidt?

Een tuinpad doorheen je voortuin

Om je bezoekers naar je voordeur te leiden, kun je een tuinpad aanleggen. Dat kan met betonnen tegels, maar ook kiezelstenen zijn een optie. Dat oogt niet alleen fraaier, het is ook goedkoper.
Zorg er wel voor dat je tuinpad niet overwoekerd wordt door onkruid.

Als het wat meer mag zijn

Heb je redelijk wat vierkante meters ter beschikking voor je voortuin? Is iets meer uitgeven geen bezwaar? Dan kun je eventueel een vijver en enkele rotsblokken overwegen.

Geen zin in het onderhoud van een vijver? Wat dacht je van een paar palmbomen in je voortuin? Sommige soorten kunnen goed overwinteren als je ze afdekt tegen de vorst. Je zult je permanent in vakantiestemming voelen!

Verpozen in je voortuin

Natuurlijk kun je het ook eenvoudig houden met wat bloemen en enkele lage struiken. Grasmatten zijn een goede optie als je niet zo van tuinieren houdt.

Wil je helemaal tot rust komen in je voortuin? Overweeg dan een zitbank. Niet alleen kun je je daar dan installeren om voorbijgangers gade te slaan, ’s avonds kun je er ook zitten keuvelen met vrienden. Erg gezellig!

Ook interessant