Een eigen parkeerplaats maken: een goed idee!

24 januari 2017 Bron: Bouw & Wonen
Een eigen parkeerplaats maken: een goed idee!
Het is druk in de wijk. Voor je eigen deur is geen parkeerplaats meer vrij en op het pleintje verderop zijn net de marktkramen opgezet voor de wekelijkse bloemenmarkt. Na een kwartier doelloos rondrijden besluit je dan maar om je auto in een andere wijk te parkeren en te voet naar huis te gaan. Herkenbaar? Natuurlijk kunnen niet alle parkeerproblemen opgelost worden. Als je echter beschikt over een voortuin, al is deze nog zo klein, ligt de oplossing voor de hand.

Los je eigen parkeerprobleem op

Veel woningen beschikken over een voortuin. Als je echter nagaat hoeveel genot je daar daadwerkelijk van hebt, zul je het vaak constateren dat je dit gedeelte van je terrein eigenlijk niet of nauwelijks gebruikt. Bovendien kun je een gedeelte van je voortuin vanuit het woonkamerraam helemaal niet zien. En juist dat gedeelte kun je perfect gebruiken voor het maken van je eigen parkeerplaats.

Investering

Elke verandering in je huis kost geld. Je kunt het inrichten van je eigen parkeerplaats zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Je kunt oude terrastegels gebruiken die je toevallig nog hebt liggen, je kunt een gedeelte bestraten met stenen of een laag grind storten. Daarnaast kun je kiezen voor een heuse carport. Zolang het tot je (financiŽle) mogelijkheden behoort ben je daarin vrij.

Regels

Iedere gemeente heeft zijn eigen regels voor het aanvragen en maken van een oprit. De aanvraagkosten en het verlagen van het trottoir kost gemiddeld ongeveer 500 euro. Met die kosten zul je rekening moeten houden. Ook het aanvragen van een carport is niet in iedere gemeente even gemakkelijk. Bovendien moet je rekening houden met de buren. Zij mogen geen hinder van jouw carport ondervinden. In de meeste gevallen draagt een carport echter bij aan een beter aanzien van de buurt, dus zal een gemeente daar over het algemeen niet zo moelijk over doen.

Inspiratie

Er is een gemakkelijke manier om inspiratie op te doen als je overweegt de stap te zetten om je parkeergenot te vergroten. Geef bijvoorbeeld in je buurt je ogen goed de kost, of kijk voor meer parkeermogelijkheden op Privark.nl. Je zult verbaasd zijn hoeveel bewoners van je wijk, dorp of stad je al voorgegaan zijn.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo