Vastgoed

Een garage, carport of parkeerplaats?

Neem je elke ochtend de trein naar je werk? Of pendel je met de fiets? Goed voor jou! Uit onderzoek van de federale overheid blijkt dat wie geen auto heeft, gemiddeld zeven keer minder uitgeeft aan mobiliteit. Natuurlijk is het niet voor iedereen haalbaar om met de trein, bus, fiets of gewoon te voet naar het werk te gaan, laat staan om boodschappen te doen voor het hele gezin. Om je mobiliteitsbudget alsnog te verlagen, helpen we je alvast een belangrijke knoop door te hakken: de keuze voor een garage, een carport of een parkeerplaats.

In de straat parkeren

Stel: je woont in een leuk rijhuisje in de stad of het dorp en had tot nu toe geen auto. Maar om professionele of persoonlijke redenen heb je er nu wel een nodig. Wat doe je er dan mee? Anders gesteld: waar parkeer je je nagelnieuwe vierwieler?

Je kunt je auto op straat parkeren. In de meeste dorpen en woonwijken is er meestal voldoende parkeerplaats en is parkeren doorgaans gratis. In de stad en in drukke straten moet je vaak wel betalend parkeren. Maar als bewoner kun je gelukkig een bewonerskaart of parkeervergunning aanvragen zodat je niet hoeft te betalen voor een plekje.

Je auto beschermen in een garage of carport

Maak je je zorgen over de veiligheid van je auto? Of wil je hem beter beschermen tegen de weersomstandigheden? Dan moet je investeren in een garage of carport. Een carport is een overkapping over (een deel van) je oprit, zodat de auto droog blijft. Je hebt bovendien minder snel last van aangevroren ruiten. De auto wordt natuurlijk wel koud in de winter, en kan ook vuil worden door hevige winden, neerdalend stof, enzovoort. Wie echt op comfort gesteld is, kiest dan ook beter voor een garage. Wie er zelf geen heeft, kan een garagebox huren.

Uiteraard zijn een garage en carport duurder dan een parkeerplaats in de straat, maar als je een woning met garage kunt kopen, geniet je daar natuurlijk jarenlang van en blijft je auto ook langer mooi. En zo bespaar je alsnog.

Ook interessant