Buitenschrijnwerk

Een carport aan de woning bouwen

Voor het stallen van uw auto, motor, caravan of camper is een carport ideaal. Tegen relatief lage kosten creëert u een praktische en ook fraaie oplossing. Bovendien neemt een carport weinig ruimte in. De voordelen van een carport zijn legio.
Niet alleen is uw voertuig beschermd onder de carport, u kunt de carport ook voor tal van andere toepassingen gebruiken. Als u een carport plaatst bij uw voordeur, kunt u voortaan vrij van regen en wind uw huis binnenlopen. Afvalcontainer, fietsen, plantenbakken genieten onder de carport eveneens bescherming tegen weer en wind.

In vele uitvoeringen…

Carports zijn verkrijgbaar in vele uitvoeringen. Je een carport tegenwoordig zelfs online bestellen, bijvoorbeeld bij Tuinmaximaal. Zorg ervoor dat de carport aansluit bij de architectuur van de woning. Houten of stalen structuur? De structuur van een carport bestaat uit hout of staal. Het staal is meestal verzinkt en nadien gelakt in de gewenste kleur. Op de structuur rust de dakbedekking. Wat het dak betreft, biedt de bouwmarkt verschillende oplossingen: polyestergolfplaten, een beglazing in polycarbonaat of acrylglas, houten shingles, pvc-platen, EPDM, isolerende sandwichpanelen...

Coherent geheel…

Het dak kan ook diverse vormen aannemen: plat, schuin of rond. Tegenwoordig winnen minimalistische vlakke, platte daken aan populariteit ten opzichte van hellende daken. Om tot een vormelijk coherent geheel te komen, kan je dezelfde dakpannen of leien op je woning en carport plaatsen. Zijwanden zijn, geheel volgens uw wensen, verkrijgbaar in hout, staal of glas.

Modulariteit

Een carport is modulair opgevat en eenvoudig uit te breiden wanneer er extra ruimte nodig is voor een tweede wagen. Bij een gemetselde garage is dat natuurlijk minder vanzelfsprekend.

Levensduur

Verduurzaamd hout en gegalvaniseerd metaal of aluminium hebben ook een respectabele levensduur en zijn voldoende stevig en weersbestendig. Ze weten de tijd ruimschoots te trotseren.

Hout of metaal?

Houten carport
Houten carports zijn populair vanwege de warme natuurlijke uitstraling. Gebruikte houtsoorten zijn: douglas, eiken en geïmpregneerd vurenhout. Een houten carport past bij elke architectuur, maar zorg ervoor dat de carport aansluit bij de sfeer van uw woning en in de omgeving past.

Metalen carport
Metalen carports zijn van staal of aluminium of van een combinatie van beide materialen. Door de sterkte en het lage gewicht liggen talloze stijlvolle constructies in handbereik. Maar net zoals bij de toepassing van hout, houdt u best rekening met de context en de stijl van de woning. Aluminium caports vereisen nauwelijks onderhoud.