Tuinaanleg en onderhoud

Een omheining installeren wanneer uw tuin helt of varieert in hoogte

Een omheining installeren wanneer uw tuin helt of varieert in hoogte
Bij het installeren van een omheining kunt u voor veel uitdagingen komen te staan. Eén van de veel voorkomende vragen is: hoe te werk gaan indien de omheining op een hellend terrein moet worden geplaatst?

Heel zelden zijn tuinen en perceelsgrenzen vlak. Sommige zijn hellend, of bestaan uit oneffen grond, en de uitdaging om een afrastering te installeren op onregelmatige ondergronden kan u afschrikken bij het kiezen en budgetteren van een afrastering.

Hier zijn de top 5 tips van de omheiningsdeskundigen bij Betafence:
Bij het installeren van een afrastering rond uw eigendom, en uw afrasteringslijn heeft een helling, raden wij de volgende vijf stappen aan:
  1. Meet het terrein nauwkeurig op: meet nauwkeurig en vergelijk het met het nulniveau
  2. Zorg voor een nauwkeurige meting: gebruik een laser of een soortgelijk hulpmiddel om het nulniveau te vinden
  3. Meet de helling: voor hellende tuinen van meer dan 15%, plaats de palen dichter bij elkaar
  4. Meet opnieuw: bepaal alle hoogteverschillen langs de afrasteringslijn
  5. Meet het hoogste punt: start de installatie op het hoogste punt in uw tuin

Na al dat meten, wenst u een vlotte installatie, en bij Betafence hebben we onze ruime ervaring aangewend om producten te creëren die ervoor zorgen dat uw project snel kan gerealiseerd worden. Voor oneffen terrein raden wij Bekafix palen aan, universeel inzetbare palen voor een uitgebreid gamma afrasteringspanelen die eenvoudig in stappen van 25 mm kunnen geplaatst worden op een hellend terrein.

Een omheining installeren wanneer uw tuin helt of varieert in hoogte

Beperkt een hellend terrein het type afrastering dat we kunnen kiezen?

Bekafix palen zijn compatibel met een brede waaier aan panelen, wat betekent dat u de omheining kunt kiezen die het best past bij uw behoeften en de look en feel van uw huis.

Bekafix palen kunnen gecombineerd worden met alle Nylofor panelen, Zenturo panelen en met het creatieve en unieke CreaZen paneel.

Een omheining installeren wanneer uw tuin helt of varieert in hoogte
De paneelomheining Bekafor Classic of Zenturo, gecombineerd met Bekaclip palen en Bekafor beugels, kan ook eenvoudig in trapvorm geplaatst worden wanneer er hoogteverschillen zijn. Merk op dat er dan extra beugels nodig zijn.

Een omheining installeren wanneer uw tuin helt of varieert in hoogte
Eén van de vele compatibele afrasteringssystemen is Zenturo, een uniek concept van Betafence dat een moderne en eenvoudig te installeren discrete afrastering biedt die inspeelt op de nieuwste tuintrends. Gebruik Zenturo Classic of Zenturo Super als een stijlvolle omheining of als een creatief tuindecoratie paneel en, wanneer gebruikt als een gevulde wand met specifieke Zenturo palen kunnen ze gepersonaliseerd worden met Zenturo Pixels, Flexo Strips of gevuld worden met natuurlijke materialen, om een gepersonaliseerde look te creëren.

De Betafence paneelomheiningen zijn standaard ontworpen om hoogteverschillen op te vangen, maar wat als u liever een omheining op rol heeft?

Indien u een hoogteverschil wenst op te vangen met een tuindraad op rol, dan kan dit het best met bijvoorbeeld Plasitor, vierkant vlechtwerk en minder met gelast tuingaas. Plasitor is vormvast en veerkrachtig, maar de geweven mazen maken het mogelijk om hellingen op te vangen.

Wij zouden het gebruik van tuingaas op rol met een zeer grote hellingsgraad niet aanbevelen. Paneelafrasteringen daarentegen kunnen op alle hellingsgraden worden gebruikt.

Op de Betafence website kan u gedetailleerde stap-voor-stap installatievideo's bekijken voor onze afrasteringssystemen, waaronder een specifiek gedeelte gewijd aan installatie op hellingen.
Bijv. Bekafor Classic systeem
Bijv. CreaZen spijlenafrastering
Bijv. Zenturo paneelomheining of Zenturo gevulde wand

Een omheining installeren wanneer uw tuin helt of varieert in hoogte
Laat u niet tegenhouden door een oneffen ondergrond om uw huis veilig en mooi in te kaderen. Wees uw eigen tuinarchitect, installeer een omheining die geschikt is voor een hellend terrein en kies een omheining die het beste bij uw huis en tuin past.

Indien u meer advies wenst over welke omheiningsproducten het beste zijn voor uw tuin, Betafence is de toonaangevende expert in omheiningen, met innovatieve producten en oplossingen op maat van uw behoeften. Klik hier voor meer info.

Ook interessant