De juiste omheining transformeert uw tuin tot een aantrekkelijke privé leefruimte

2 mei 2022 Bron: Betafence
De juiste omheining transformeert uw tuin tot een aantrekkelijke privé leefruimte
Meer dan ooit waarderen we de waarde en de vrijheid om een buitenruimte te hebben om samen te eten, tijd door te brengen met familie, op afstand te werken en om gewoon de wereld buiten te sluiten en te ontspannen. Nu we de manier waarop we onze tuin en buitenruimtes gebruiken opnieuw beginnen te evalueren, en we het potentieel van de tuin overwegen om te worden beschouwd als een extra leef- en sociale ruimte binnen ons huis, is het belangrijk om een omheining te vinden die privacy en veiligheid biedt.

Met de ambitie om een grotere leefruimte buiten te creëren, komt de vraag naar privacy, vooral in dichtbevolkte woongebieden. Sommigen denken misschien dat de luxe van privacy en een rustige buitenruimte alleen kan worden bereikt bij woningen op het platteland, maar wees gerust er zijn vele vormen van privacy oplossingen. Hier zijn een paar suggesties van de omheiningexperts bij Betafence:

Het creëren van een aantrekkelijke ruimte om te socialiseren

Als het uw droom is om in uw tuin een speciale ruimte te creëren om te ontspannen en in alle privacy tijd door te brengen met vrienden en familie, kies dan voor omheiningspanelen uit composiet, aluminium, veiligheidsglas of laminaat. Deze kunnen eindeloos worden gecombineerd in opstellingen die passen bij uw stijl. Als u een privéruimte creëert op uw terras of een rustig plekje in de hoek van uw tuin, kunt u de binneninrichting van uw huis doortrekken naar buiten, door gepersonaliseerde accenten toe te voegen, zoals decoratieve panelen. Als u van plan bent een ruimte te creëren om buiten te eten, kunt u ook verlichting toevoegen, om u en uw gasten aan te moedigen de hele avond buiten te blijven. Ontdek Betafence HoriZen Prime en laat je inspireren.

Hoe de keuze van de juiste omheining uw tuin tot een aantrekkelijke privé leefruimte transformeert

Verharding in plaats van landschapsarchitectuur

Als in uw buitenruimte veel verharding is toegepast, en u wenst dit ook door te trekken in uw privacy omheining, overweeg dan in plaats van een bakstenen muur of betonnen platen, een Gabion Stonewall of een Zenturo Super gevulde wand. Deze zijn gemakkelijk te installeren en, afhankelijk van de vulling die u kiest, creëren zij een sterke, aantrekkelijke esthetiek en zijn ze soms ook geluidswerend. U kunt uit een waaier van vullingsmaterialen, keien, stenen, hout, of glas kiezen, en als u met een strikt budget werkt, kunt u uw gekozen vulling gebruiken om naar buiten te richten, en dan een minder dure optie om de binnenruimte op te vullen. Door de verlichtingsopties kan dit creatieve privacyscherm eruitzien als een architectonisch element in uw tuin. Inspiratie nodig ? Klik hier.

Hoe de keuze van de juiste omheining uw tuin tot een aantrekkelijke privé leefruimte transformeert

Creëer privacy met uw bestaande tuinafsluiting

Als u al een paneelomheining rond uw tuin hebt en een privéruimte wilt creëren zonder de hele structuur te vervangen, zijn er creatieve en eenvoudig te installeren opties die compatibel zijn met uw huidige omheining. Weef gewoon speciaal ontworpen Screeno Line PVC-strips door de mazen van uw bestaande omheining om die paneelafrastering in een privéscherm te transformeren.

Hoe de keuze van de juiste omheining uw tuin tot een aantrekkelijke privé leefruimte transformeert
Naarmate het doel van onze tuinen evolueert tot een verlengstuk van ons huis, zijn omheiningen een aantrekkelijke en eenvoudige manier om privéruimtes te creëren. Ze zijn multifunctioneel, en met een uitgebreide keuze, vindt u vast en zeker de juiste oplossing om uw buitenruimte veelzijdiger te maken en een geheel nieuwe leefruimte aan uw huis toe te voegen.

Indien u meer advies wenst over welke omheiningsproducten het beste zijn voor uw tuin, Betafence is de toonaangevende expert in omheiningen, met innovatieve producten en oplossingen op maat van uw behoeften. Klik hier voor meer info.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo