Tuinaanleg en onderhoud

Afsluitingsmaterialen: welke oplossing doorstaat de tand des tijds?

Afsluitingsmaterialen: welke oplossing doorstaat de tand des tijds?
Metaal, hout, kunststof en composiet - dit zijn de vier meest voorkomende materialen die gebruikt worden om omheiningen te vervaardigen. De juiste keuze is afhankelijk van vele factoren, met inbegrip van persoonlijke voorkeur, en het ontwerp van het huis en de tuin die ze beschermen.

De populariteit van hout en kunststof is ook voor een groot deel te danken aan hun prijs (in normale marktomstandigheden). Bij aankoop is het soms goedkoper, de reden waarom sommigen, in de hoop om geld te besparen, kiezen voor een omheining van hout of kunststof. Echter, is deze korte termijn winst een lange termijn verlies? Laten we eens een kijkje nemen in de levenslange kosten die gepaard gaan met een omheining.

Afsluitingsmaterialen: welke oplossing doorstaat de tand des tijds? Betafence

De kostenbesparing van een metalen omheining

De voornaamste troef van metaal ten opzichte van hout en kunststof is zijn stevigheid. In de eerste plaats zijn metalen panelen en tuingaas op rol op zich duurzamer en beter bestand tegen schade, zoals stoten. Zelfs de meest voorkomende tuinactiviteiten, zoals voetballende kinderen, kunnen sommige omheiningen beschadigen. Metalen omheiningen kunnen dit soort schokken opvangen en het is onwaarschijnlijk dat ze barsten of splinteren zoals hout en kunststof.

Een ander voordeel zijn de beschikbare anticorrosiecoatings, die de levensduur van metalen afrasteringen aanzienlijk verlengen. De Betafence Zincalu of Polyester coating garandeert een langdurige weerstand tegen weersomstandigheden en temperatuurschommelingen. Dit is een groot voordeel in een wisselvallig Europees klimaat, waar we af en toe sneeuw of vorst kunnen verwachten.

Bij het beschouwen van het weer waar uw omheining mee te maken krijgt, is de wind een andere belangrijke factor. Een goed geïnstalleerd gelast draadpaneel is bestand tegen aanzienlijk sterkere windvlagen dan de alternatieven. Terwijl de houten of kunststof omheining van uw buurman extra onderhoud of zelfs vervanging nodig zal hebben, zal uw metalen omheining intact blijven.

Afsluitingsmaterialen: welke oplossing doorstaat de tand des tijds? Betafence

Het veranderende uitzicht van metalen omheiningen

Veel mensen kiezen voor hout of kunststof, puur omdat het in hun tuin past. Het idee van staal of metaal kan soms beelden oproepen van omheiningen die te industrieel ogen voor een huis en tuin-omheining. Maar moderne metalen afrasteringen zijn niet alleen sterk en veilig, maar bieden ook een flexibele look en design dat met geen enkel ander materiaal te bereiken is.

Ten eerste, tuingaas of draadpanelen bieden de mogelijkheid van transparantie met behoud van een veilige perimeter. Dit kan belangrijk zijn als lichtinval en zicht essentieel zijn.

Ten tweede bieden bepaalde tuingazen en draadpanelen de mogelijkheid om schermen en invullingen toe te voegen - zelfs in houtkleur of houten latjes. Deze zijn niet alleen snel te installeren, maar kunnen vervangen worden, zonder schade aan de omheining en zonder tijd te besteden aan schilderen!

Laat je inspireren op onze website of doorblader er één van onze catalogussen.

Afsluitingsmaterialen: welke oplossing doorstaat de tand des tijds? Betafence

Vasthouden aan metaal

Het kiezen van een nieuwe omheining is vaak één van de laatste stappen in een huis of tuin bouwproject of -renovatie wanneer elke cent telt. Maar het plannen van een lange termijn toekomst in uw huis is belangrijk, en niemand van ons wil een keuze maken waar we spijt van zullen krijgen, of erger nog, meer geld aan uitgeven om te onderhouden.

Daarom is metaal de slimme keuze voor uw huis en tuin, omdat het een duurzame oplossing biedt met een flexibele uitstraling. veruit de goedkoopste optie op lange termijn.

Betafence biedt een ruim assortiment tuinomheiningen aan, waarbij kwaliteit en duurzaamheid altijd voorop staan. Neem contact met ons op via het contactformulier voor advies en inspiratie.

Afsluitingsmaterialen: welke oplossing doorstaat de tand des tijds? Betafence

Ook interessant