Tuin

Zo zorg jij voor extra privacy rondom je huis

Zo zorg jij voor extra privacy rondom je huis
Of je nu een grote achtertuin, kleine voortuin of gezellig pad hebt naast je huis; je wilt waarschijnlijk voldoende privacy in en rondom je huis. Wanneer je lekker op de bank televisiekijkt, hoeven er geen voorbijgangers mee te genieten van jouw guilty pleasure-tv. Hoe kun je dit het beste doen? Precies, door een goede omheining rondom je huis te bouwen. Of je nou een vrijstaand huis hebt of een rijtjeshuis, je kunt op de volgende manieren pottenkijkers buitenhouden.

Hout-beton schutting

Een hout-beton schutting is perfect voor in de achtertuin. Op deze manier houd je niet alleen mensen op afstand, maar zorg je er ook voor dat ze niet in je tuin kunnen kijken. Ideaal wanneer je graag in de tuin geniet van de zon of wanneer je kinderen lekker aan het spelen zijn. Je kunt deze in ontzettend veel uitvoeringen krijgen en zelf de kleuren van de betonpalen en de houtsoort kiezen. Zo weet je zeker dat deze volledig bij jouw wensen past! Vind je een volledige schutting wat veel en hokkerig? Dan kun je ook tussendoor wat gaaspaneel laten plaatsen, zodat er toch nog iets van doorkijk mogelijk is. Dit geeft de tuin direct een veel ruimtelijker gevoel!

Dubbelstaafmat hekwerk

Een dubbelstaafmat hekwerk is populair om meerdere redenen. Het is ontzettend stevig, biedt veel veiligheid en je kunt er zelfs groene klimplanten tegenaan plaatsen. Heb je een grote voortuin dan kun je dit hekwerk er prima omheen laten plaatsen, maar dit kan uiteraard ook om de zijkant van je hoekwoning. Het heeft een strakke uitstraling, maar wanneer je dit iets te kil vindt kun je er uiteraard klimplanten of een heg tegenaan planten. Deze hekwerken verlenen zich hier prima voor en zullen niet verkleuren of roesten. Zo heb je een stevig, maar natuurlijk ogend hekwerk.

Natuurlijke haag

Zijn de eerste twee opties niets voor jou? Dan kun je natuurlijk altijd nog kiezen om een fijne haag te laten plaatsen. Deze geeft jouw tuin gelijk een groene boost. Let wel op, want deze zijn vaak nog niet heel hoog op het moment dat je ze laat plaatsen. Dit kost een aantal jaar om vol en hoog te laten groeien om echt van privacy te kunnen spreken. Dit is echter wel een hele natuurlijke manier om je tuin te scheiden van de stoep of straat. Je moet deze eens per jaar goed snoeien, maar dan heb je een prachtige haag buiten die een groen uitzicht verzorgt.