Tuinaanleg en onderhoud

Kies de juiste omheining voor uw tuin

Kies de juiste omheining voor uw tuin
Nu de daglichturen eindelijk beginnen te lengen gaan onze gedachten uit naar zomerdagen en tuinrenovaties, de experts van Betafence delen graag met u enkele van hun inzichten, verworven in 140 jaar omheiningservaring.

Het kiezen van de juiste omheining voor uw tuin

Een eenvoudige maar belangrijke vraag om uw project te starten :
Waar zal de omheining geplaatst worden en wat is het belangrijkste doel?

De plaats en het doel van de omheining kunnen de vereiste hoogte, het materiaal en de stijl van de omheining die u kiest, bepalen.

Laat je inspireren door deze referentieprojecten

Kies de juiste omheining voor uw tuin

Afrasteringshoogte

Een omheining kan laag zijn om de grenslijn van uw perceel af te bakenen of enkel voor decoratieve redenen. Een afrastering kan ook een hoge intimiderende ‘muur’ zijn om een beveiligde perimeter rond uw woning te creëren. Er zijn dus vele redenen die de hoogte van uw afsluiting kunnen bepalen in functie van de behoefte.

Loopt uw omheining langs een naburige tuin, en hebt u extra privacy nodig? Heeft uw tuin veel zon en wilt u daar zoveel mogelijk van behouden? Heeft u een uitzicht dat u wilt behouden, of zijn er drukke wegen die u wilt afschermen? Is uw tuin een speelplek voor uw kinderen of een bewegingsruimte voor uw huisdieren?

Een omheining is meer dan alleen een duidelijk afgebakende perimeter; als de juiste omheining wordt gekozen zal deze de juiste oplossing bieden voor al deze situaties en uw buitenruimte verbeteren.

Ontdek diverse afrasteringssystemen

Kies de juiste omheining voor uw tuin

Soorten omheiningen

Er zijn verschillende soorten omheiningen beschikbaar. Bij het kiezen van uw omheining is het belangrijk om de voordelen van de verschillende materialen te bekijken. Misschien hebt u een duurzame omheining nodig die weinig tot geen onderhoud vergt, zoals composiet-panelen die weinig onderhoud vergen en milieuvriendelijke eigenschappen hebben of een kwalitatieve paneelafrastering.

Als u in een kustgebied woont, zult u een compleet afrasteringssysteem willen overwegen dat optimale bescherming en stijl biedt en bestand is tegen corrosie.

Kies de juiste omheining voor uw tuin
Als uw tuin vaak te kampen heeft met harde wind, zult u een materiaal willen kiezen dat geschikt is voor extreme weersomstandigheden, zoals een modern ogende gevulde wand of schanskorf muur die ontworpen is om uw tuin te beschutten.
Laat je inspireren aan de hand van de Tuin en Thuis brochure

Kies de juiste omheining voor uw tuin

Stijl van de omheining

Met zo veel stijlen om uit te kiezen kunt u een omheining vinden die niet alleen doelgericht is, maar ook esthetisch iets toevoegt aan uw huis en eigendom. Omheiningen kunnen kleur en architectuur toevoegen aan uw tuin, u kunt kiezen uit modulaire ontwerpen, traditionele afrasteringen, of moderne decoratieve panelen.

Bij het begin van uw aankooptraject, raden wij u aan een lijst van behoeften op te stellen op basis van de plaats om u te helpen de juiste omheining voor uw tuin te vinden.
Bekijk tal van referentieprojecten.

Betafence biedt een uitgebreid assortiment tuinomheiningen, waarbij kwaliteit en duurzaamheid steeds voorop staan. Contacteer de specialisten van Betafence via info.benelux@betafence.com met de vraag naar advies en mogelijkheden.

Kies de juiste omheining voor uw tuin

Kies de juiste omheining voor uw tuin