Een PVC vloer leggen doe je zo!

1 september 2015 Bron: Creon vloeren
Wie wel het uiterlijk van een houten vloer wil, maar de voordelen van vinyl, kiest voor een PVC vloer. Deze vloer is gemaakt van kunststof en is dus volledig houtvrij. De krasvaste toplaag zorgt voor een lange levensduur en doordat deze vloer van PVC is gemaakt kan deze prima in vochtige ruimtes zoals badkamer en keuken gelegd worden. Maar hoe leg je een PVC vloer zelf?

Bij Creon-vloeren.nl zijn verschillende soorten PVC vloeren te koop. De klik PVC vloeren zijn heel eenvoudig te leggen. Deze vloer lijkt op klik laminaat en wordt dus ook zwevend gelegd. Leg de planken altijd in de lengte richting van de ruimte en gebruik planken uit verschillende parketten. Op die manier bereikt u het mooiste resultaat. Uiteraard krijgt u bij de levering van uw klik PVC vloeren een uitgebreide handleiding over hoe de planken in elkaar klikken en hoe planken ingekort kunnen worden. Maar als u toch een foutje maakt bij het leggen, klikt u net zo makkelijk de plank weer los.

De ondergrond waarop de PVC vloer gelegd wordt moet uiteraard schoon en droog zijn en vlak. Als de vloer niet helemaal vlak is, is het aan te raden eerst een ondervloer te leggen. Hiervoor hoeft u niet apart naar de bouwmarkt, want al het materiaal kunt u mee bestellen bij Creon-Vloeren.nl. Zo bent u in ťťn keer klaar.

Het leggen van een PVC vloer is met de bijgeleverd handleiding een fluitje van een cent. En als u gaat verhuizen klikt u de planken los en neemt u ze mee naar uw nieuwe woning. Makkelijker kant het niet!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Hypotheek.be
  • Loxone
  • bouwinfo