Hoe leg ik een laminaatvloer?

Bron: Creon vloeren
Laminaat is een populaire vorm van vloerbedekking en niet voor niets. Het is makkelijk schoon te houden, er is een grote variatie in soorten, het is duurzaam en het is eenvoudig zelf te leggen. Wat is de beste manier om een laminaatvloer te leggen? Allereerst bepaalt u de oppervlakte van de ruimte waar de laminaatvloer in komt te liggen. Door dit in te vullen op creon-vloeren.be worden automatisch het aantal pakketten laminaat dat u nodig heeft berekend. Wel zo handig.

Bij het leggen van laminaat op een betonnen vloer dienen eerste alle oneffenheden weggestoken te worden en eventuele putjes en kuilen opgevuld met een egaliseercement. Nu kunt u een ondervloer gaan leggen. Wanneer u kiest voor een ondervloer in platen, dan legt u deze in halfsteens verband, de naden verspringen dus. Een ondervloer op rol laat u iets tegen de muur oplopen en snijd dit op 1 cm hoogte af. De naden plakt u af met speciale tape.

Nu bent u klaar om het laminaat te gaan leggen. Begin altijd met leggen in een hoek. Plaats de afstandhouders tegen de muur, deze zorgen ervoor dat de vloer kan werken. Leg nu de eerste baan laminaat. Dus elke keer de smalle kant tegen elkaar aan. Lees voor het leggen altijd de leginstructie die bij het laminaat geleverd wordt omdat het leggen kan verschillen per laminaatsoort.

Hoe leg ik een laminaatvloer?

Wanneer u een lamel moet inkorten dan is het zaak om de juiste manier van zagen te gebruiken. Wanneer u een handzaag gebruikt zaagt u altijd op de bovenkant. Bij een decoupeerzaag is het precies andersom en zaagt u op de onderkant.

Nu kunt u de volgende baan gaan leggen. Gebruik het afgezaagde deel om mee te beginnen, zo verspringen de naden in de vloer. Het in elkaar klikken van de lamellen gebeurt door ze onder een hoek van 45 graden aan de lange zijde in elkaar te haken en in elkaar te klikken.

Hoe leg ik een laminaatvloer?

Natuurlijk zijn er nog meer tips en trucs voor het leggen van een laminaatvloer. Gelukkig krijgt u een uitgebreide handleiding wanneer u uw laminaatvloer bestelt bij creon-vloeren.be. En wanneer u toch nog een vraag heeft, dan krijgt u altijd deskundig advies zodat u snel weer verder kunt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo