Kies de juiste vloer bij de juiste ruimte

8 juli 2015 Bron: Creon vloeren
Kies de juiste vloer bij de juiste ruimte
Wanneer je op zoek gaat naar een goede vloerbedekking, kom je veel verschillende soorten tegen. Van vloerkleden en wollen vloerbedekking, laminaat en hout tot PVC vloeren. Maar wat is nu de juiste vloer voor de juiste ruimte?

Allereerst is het belangrijk om de functie van een ruimte te weten. In een vochtige ruimte zoals de badkamer en de keuken is een houten vloer en een wollen vloerbedekking logischerwijs minder geschikt. In een keuken zou een laminaatvloer wel tot de mogelijkheden behoren en een PVC vloer is voor beide ruimtes een uitermate aantrekkelijke optie.

Als er in een ruimte veel gelopen wordt dan wil je graag een vloer die hier tegen bestand is een lang mee gaat. Zowel laminaat, hout als PVC zijn dan geschikt. Laminaat en PVC zijn iets makkelijker in onderhoud dan hout, maar een houten vloer vinden veel mensen een rustieker uiterlijk hebben. Dat is dus een kwestie van smaak en je interieur.

Wat ook kan meespelen voor de keuze van de juiste vloer, is het type woning dat je hebt. Is het bijvoorbeeld erg gehorig en heb je buren, dan kan de keuze voor een laminaatvloer minder handig zijn. Zeker met bijvoorbeeld rennende kinderen of wanneer je zelf met hakken over de vloer loopt. Een ondervloer kan overigens wel veel dempen en zorgen voor een prettiger geluid, maar een PVC vloer bijvoorbeeld is bijzonder geluidsarm.

Wanneer je weet wat vloer je ongeveer zou willen, dan kun je eens kijken naar de verschillende kleuren die er te verkrijgen zijn. Dat kan heel gemakkelijk online bij creon-vloeren.nl. Hier vind je houten vloeren, laminaat vloeren en PVC vloeren in veel verschillende variaties. Kies makkelijk online welke kleur het beste bij de ruimte past waas je de vloer gaat leggen. Daarna kun je de vloer en de eventuele ondervloer, plinten en accessoires eenvoudig online bestellen. Zo geniet je snel van een nieuwe vloer in jouw huis.

Lees ook:

Verstuur
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Loxone
  • bouwinfo