Nieuwbouw

Drie bouw technieken die steeds populairder worden

Drie bouw technieken die steeds populairder worden
Verduurzamen is nu nog een trend, maar deze ontwikkeling wordt een vaste speler in toekomst. In deze blog beschrijven we 3 technieken waarmee je kan bouwen op een houdbare manier.

Een waterpomp

We beginnen met de manier die je meer mogelijkheden overhandigt. Want met een waterpomp start je aan een proces om water eenvoudiger te verplaatsen. Denk hierbij aan een zwembad, douchen en sproeien in je tuin. Het prettige aan een waterpomp is dat het systeem in een dag werkt. Zo hoef je onder andere niet de slang om het half uur te verzetten om een andere plant te voorzien van voeding om te groeien. Hierdoor word je bovendien vindingrijker, doordat je steeds meer kansen spot om aan een waterpomp te koppelen.

Zonnepanelen

Deze methode om energie op te wekken stijgt in de populariteitscijfers. Dat is niet zo gek vanwege het rendement op de langere termijn. Je investeert namelijk eerst in zonnepanelen en na enkele jaren zijn de eerste kosten eruit en geniet je van de gratis werking. Zo genereer je je eigen stroom en ben je daarna minder afhankelijk van leveranciers. Je kunt zelfs een overvloed aan geproduceerde energie teruggeven aan een energiebedrijf in ruil voor vergoedingen. Kortom: met zonnepanelen creëer je eveneens een verdienmodel.

Groen op je dak

En als laatste de mogelijkheid voor een sedumdak. Sedum staat voor vetplantjes. Dit soort planten renderen in ieder seizoen. Het maakt dus niet uit of het regent of droog is, groei is er altijd. Een sedumdak kent de volgende voordelen:

Regen als kans

Het stelsel dient als wateropslag waardoor een waterval langs de dakpannen na een regenbui verleden tijd is. Overigens gebruikt een sedumdak continu regen om de structuur door te ontwikkelen. Hierdoor kun je een ladder en een gieter achterwege laten.

Verlengde levensduur

Door deze techniek aan te boren in je huishouding koop je evenzeer een langere garantie in. Een afdeling vol met groene objecten telt een rol van beschermheer, zoals mos bijvoorbeeld de bomen beschermt tegen uitval.

Meer warmte

Tot slot geniet je tijdens de wintermaanden meer van een warme plek dan een koude locatie. Goed nieuws: een samenstelling met natuurlijke elementen voegt extra warmte toe.

Welke methode spreekt je aan? Laat het ons weten!

Ook interessant