Bedrijfsnieuws

Doorstart van Hillen & Roosen onzeker

De curator van het Amsterdamse bouwbedrijf Hillen & Roosen betwijfelt of het nog tot een doorstart komt. De onderhandelingen met overnamekandidaten nemen volgens hem veel meer tijd in beslag dan hij van tevoren had ingeschat. Onder anderen de Amsterdamse aannemer Van der Leij en investeerder Scheybeeck zouden zich bij de curator als gegadigden voor delen van Hillen & Roosen hebben gemeld. Ook met grootaandeelhouder NPM Capital wordt gepraat.

Dat meldt Cobouw. Scheybeeck van bouwondernemer Dick Burger was mede-eigenaar van de projectontwikkelingstak van Hillen & Roosen. De ondernemer ontfermde zich daarnaast vlak voor het faillissement over een bouwproject van Hillen & Roosen met 22 appartementen.

Van der Leij werkte met het Amsterdamse bouwbedrijf samen in de joint venture Urbouw, die zich richtte op stedelijke vernieuwing.

Hillen & Roosen vroeg 19 mei faillissement aan. Het bedrijf overspeelde zijn hand door tegen bodemprijzen grote projecten aan te nemen, die jaren later tegen veel hogere kosten moesten worden gerealiseerd. Alle projecten van Hillen & Roosen liggen inmiddels stil. Hieronder vallen ook de bouw van het Nieuwe de la Mar theater aan de Marnixstraat en een aantal woningbouwprojecten in Buitenveldert.

Ook interessant


Build for Life