Algemeen

Schadeclaims Bos en Lommerplein naar aannemer

De bewoners van het getroffen Bos en Lommerplein blijven buiten de juridische strijd tussen gemeente Amsterdam en aannemer Hillen & Roosen. Dat heeft de aannemer dinsdag toegezegd. De bewoners kunnen de schade die ze lijden claimen bij Hillen en Roosen in het kader van een "definitieve schadevergoeding-overeenkomst" met de aannemer. "Daarmee hebben ze zekerheid dat ze financieel niet geraakt worden, mocht Amsterdam schade op hen verhalen", aldus een woordvoerder van de aannemer.

Afwikkeling van de schade
Amsterdam en Hillen en Roosen liggen met elkaar in de clinch over de afwikkeling van de schade. Amsterdam maakt kosten voor bijvoorbeeld alternatieve huisvesting voor de uit hun huizen "verdreven" bewoners of voor de aanschaf van meubels. Aannemer en gemeente bestrijden elkaar nu buiten de bewoners om.

Vereniging van Eigenaren
De Vereniging van Eigenaren (VVE) is zeer gelukkig met deze oplossing. "Als die er niet was gekomen, hadden we geen schaderegeling en waren we gedwongen geweest opnieuw daarover te onderhandelen". De kosten van de opvang kunnen bewoners direct doorsluizen naar de aannemer.

Ook interessant


Build for Life