Algemeen

Tussenvloer complex Bos en Lommerplein moet hersteld

De vloer tussen de winkels en de woningen van het complex op het Amsterdamse Bos en Lommerplein moet worden hersteld. Volgens bouwdagblad Cobouw blijkt dat uit het onderzoeksrapport naar de constructie van het woon- en winkelcomplex, dat maandag wordt gepresenteerd.

Volgens Cobouw blijken de berekeningen van de krachtafdracht van de wanden op de vloeren te veel vereenvoudigd. Half september bleek al uit de eerste onderzoeksresultaten dat de berekeningen twijfels opriepen of de wapening op de juiste plekken en in de juiste hoeveelheden in de vloer aanwezig was.

Verenging van eigenaren
Douwe van Riet, voorzitter van de verenging van eigenaren, vindt het "goed nieuws dat de vloer hersteld kan worden, maar slecht nieuws dat het nu nog langer duurt." Hij hoopt maandag te horen hoe lang.

In opdracht van eigenaren
Het onderzoek wordt uitgevoerd in opdracht van eigenaar Fortis Vastgoed, projectontwikkelaar Multi Vastgoed, aannemer Hillen & Roosen en de Vereniging van Eigenaren (VVE) van het complex. De bureaus Intron, Hageman en Cunningham & Lindsey doen het onderzoek.

Ontruiming
De gemeente Amsterdam besloot op 11 juli tot ontruiming van het Bos en Lommerplein wegens instortingsgevaar. De evacuatie behelsde 96 woningen, 27 winkels, een bibliotheek en het stadsdeelkantoor.

Ook interessant


Build for Life