Algemeen

Aannemer laat stad opdraaien voor rampflats

De Amsterdamse belastingbetaler dreigt de dupe te worden van een sluwe onderhandelingstruc van bouwer Hillen en Roosen van het Bos en Lommerplein. Volgens de gemeente onderhandelt de aannemer over de rug van de bewoners over een schadevergoeding en dreigen alle Amsterdammers zo op te draaien voor de kosten van de ontruiming van het plein.

Volgens een woordvoerder van burgemeester Cohen voelt de gemeente zich " op een oneigenlijke manier onder druk gezet" door Hillen en Roosen. De bouwer zou een sluw tactisch spelletje hebben gespeeld, door een bijzondere ontbindende voorwaarde op te laten nemen in de terugkoopregeling voor de woningen.

Die stelt dat de hele regeling vervalt als de gemeente en de bouwer niet uiterlijk komende woensdag een akkoord hebben over de schadevergoeding die Hillen en Roosen moet betalen. De gemeente heeft miljoenen euro's uitgegeven aan ontruiming, noodopvang en vervangende woonruimte.

Maar de onderhandelingen over schadevergoeding aan de gemeente lopen allesbehalve soepel. Hiervan worden dan de bewoners de dupe, omdat zij de gunstige terugkoopregeling mislopen. De gemeentewoordvoerder: "Wij worden tegen de bewoners uitgespeeld. Want zij hebben een mooie regeling en dus een belang dat wij eruit komen. Maar zij moeten ook begrijpen dat wij de taak hebben om belastinggeld, dat wij voor hen hebben uitgegeven, terug te halen. Wij proberen er dus samen met Hillen en Roosen uit te komen, maar wij voelen ons op een oneigenlijke manier onder druk gezet, waardoor straks de belastingbetaler het nakijken heeft."

Ook interessant


Build for Life