Doelgroep sociaal tarief verkleint. Vraag nu nog uw kortingsbon aan.

  BE   19 mei 2023 Bron: Vlaamse overheid
Doelgroep sociaal tarief verkleint. Vraag nu nog uw kortingsbon aan.
Hebt u recht op het sociaal tarief voor aardgas en elektriciteit en hebt u nood aan een nieuwe energiezuinige wasmachine, droogkast, koelkast of diepvriezer? Dan kunt u beroep doen op een korting van 250 euro bij de aankoop van een nieuw energiezuinig toestel. En dat doet u best voor 1 juli 2023. Daarna verkleint de doelgroep van rechthebbenden voor het sociaal tarief een komen personen met een verhoogde tegemoetkoming niet meer in aanmerking. Voor eind juni de kortingsbon aanvragen is dus de boodschap. De kortingsbon is daarna nog 2 jaar geldig. Rechthebbenden kunnen maximum 4 kortingsbonnen aanvragen, voor de vier huishoudtoestellen.

De kortingsbon geldt voor de aankoop van een energiezuinige diepvriezer met label D of beter, wasmachine met label C of beter, droogkast met label A++ of beter en een koelkast (met of zonder vriesvak) met een label D of beter. Tot 1 juli 2023 geldt de kortingsbon ook voor een koelkast met label E. Ontdek op de website van Fluvius bij welke winkels u terecht kunt.

De kortingsbon voor energiezuinige huishoudtoestellen moet op voorhand aangevraagd worden voor de aankoop van het toestel. Dit kan zowel online als op papier via de website van Fluvius. Hou rekening met een minimum levertermijn van twee weken. Vergeet geen recent en geldig attest ‘sociaal tarief’ toe te voegen aan de aanvraag.

Meer informatie vindt u op www.vlaanderen.be/kortingsbon-energiezuinige-huishoudtoestellen.

Lees ook:


  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • bouwinfo