Duurzaam Bouwen

Doe mee met ons onderzoek en maak kans op een pakket LED-lampen

Doe mee met ons onderzoek en maak kans op een pakket LED-lampen
Renoveren en herstellen. Hergebruik en delen. Het zijn enkele voorbeelden van activiteiten die ervoor zorgen dat het nut en de waarde van producten, onderdelen en materialen langer behouden kunnen blijven. Ze dragen daarom ook bij aan de circulaire economie. Deze circulaire economie laat zich deels meten door de economische activiteit van professionele herstellers, bouwbedrijven en Kringwinkels.

Een deel van de circulaire economie blijft echter onzichtbaar, want ook particulieren voeren zelf of via een klusjesman herstellingen uit, helpen bij renovaties bij vrienden en familie, hergebruiken producten via online platformen, en delen materialen via verenigingen. Dit ‘informele’ deel van de circulaire economie bleef tot dusver onderbelicht en daarom ook vaak niet meegerekend.

Om een completer beeld te hebben van herstellingen, renovaties, hergebruik en de deeleconomie lanceert de Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek (VITO) een grootschalige bevraging bij particulieren. Vul deze in en maak kans op één van de 20 pakketten met LED-lampen. De resultaten delen we vanaf januari in deze website.

Klik hier om de vragenlijst in te vullen

Ook interessant