Keukens

Dit zijn de nieuwste keukentrends

Dit zijn de nieuwste keukentrends
Wanneer je een project start in huis, wil je dit natuurlijk zo goed mogelijk doen en daarbij de laatste trends volgen. Voor een nieuwe keuken is dat niet anders. Om je op weg te helpen en om je droomkeuken te realiseren, vertellen we je wat de laatste trends zijn op keukengebied.

Zwart én ‘nature colors'

De zwarte keuken is nog steeds een ware trend en waarschijnlijk zal die ook niet snel verdwijnen. Nieuw dit jaar zijn de warme natuurlijke tinten en sfeervolle bruintinten. Natuurlijke tinten en materialen zijn ook erg populair in de rest van het interieur. Denk aan hout, marmer en nude kleuren. Met een open keuken, van Ixina bijvoorbeeld, kun je dus een schitterend geheel van maken van interieur en keuken.

Industrieel wordt urban chic

De industriële look was lange tijd populair, maar die wordt nu echt aan de kant geschoven om plaats te maken voor urban chic. Dit houdt in dat er nog steeds gebruik wordt gemaakt van stoere materialen zoals beton en staal, maar dan wel gecombineerd met luxe accessoires zoals marmer en koper.

Leefkeuken

Eén van de belangrijkste trends is toch wel de leefkeuken met een kookeiland en een grote tafel waar iedereen kan aanschuiven. Gezellig met familie of vrienden genieten van lekker eten. Een grote eettafel doet tegelijkertijd dienst als werkblad of bar.

Open en dichte kasten

Een open kast is handig en functioneert als een mooie blikvanger. Je moet er dan wel wat tijd in steken om het mooie te decoreren met wat persoonlijke items en/of accessoires. Bedenk wel dat een open kast in de keuken wat meer onderhoud vergt qua schoonmaken en netjes houden. Dichte kasten zijn wat dat betreft een stuk gebruiksvriendelijker. Waar een open kast een blikvanger is, zorgt een dichte kast juist voor een opgeruimde en rustige look. Hiermee kun je spullen netjes opbergen zonder dat je ze hoeft te tonen aan je gasten. Het is een trend die niet snel zal verdwijnen en waarbij er steeds meer keuze komt in verschillende kleuren, materialen en afwerkingen. Vooral greeploze dichte kasten zijn erg populair.

Mix & match keuken

Een trend die al een aantal jaar meegaat is de mix & match keuken. Dit houdt in dat je verschillende stijlen, kleuren en materialen met elkaar combineert om zo jouw eigen unieke keuken te creëren. Denk bijvoorbeeld aan het combineren van een klassiek fornuis met moderne kastjes.

Retrolook

De jaren '50 en '60 zijn weer helemaal terug in het interieur! Ook in de keuken zien we deze retrolook terugkomen. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor ouderwetse koelkasten of een vintage tegeltjespatroon op de vloer of achterwand.

Opvallende achterwanden

De achterwand van de keuken wordt steeds belangrijker als eyecatcher in de ruimte. Kies daarom voor een opvallend materiaal zoals mozaïek of glas-in-lood, of ga voor een gedurfde print of kleur.

Je ziet dat er genoeg trends zijn om uit te kiezen wanneer je een nieuwe keuken gaat ontwerpen. Bij Ixina kun je terecht voor kwaliteitskeukens die helemaal naar jouw smaak worden ontworpen, ook als je budget niet zo groot is. Bedenk, samen met een Ixina expert ook hoe je de keuken praktisch moet inrichten en zorg dat je alle handige keukengadgets hebt. Zo kies je een keuken kiest die past bij je persoonlijke stijl en levensstijl!

Ook interessant