Interieur

Batibouw-en aan de toekomst: Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023

Batibouw-en aan de toekomst: Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023
Renovatie- en bouwwalhalla Batibouw rolt binnenkort opnieuw zijn rode loper uit. Dé beurs bij uitstek waar iedere klusser – van de amateur-enthousiasteling tot de doorwinterde professional – een glimp kan opvangen van de nieuwste bouw- en interieurtrends. King George zet zijn favoriete nieuwigheden op een rij, met de natuur als voornaamste troef. Duik dit jaar dieper je chakra’s in en ontdek de woning anno 2023 waar natuurlijke elementen en duurzaamheid hand in hand gaan.

De ixina-keuken als oase van rust

Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023
Keuken Vita Gris Soie, prijs: €8.190.

Onze keuken ontwikkelt zich steeds meer tot een geïntegreerde leefruimte, tot een plek in de woning waar iedereen samenkomt en -leeft. Reden te meer om er tijdens Batibouw extra aandacht aan te besteden. Keukenspecialist ixina bijt alvast de spits af met een reeks spraakmakende trends.

Lichte houtsoorten en zachte (aarde)tinten als taupe of greige - ofwel alles tussen beige en grijs - knipogen allesbehalve subtiel naar Moeder Natuur. Ook zijn ze perfect te combineren met biophilic design - design die ons doet teruggrijpen naar de connectie met de natuur, verhuld in een hedendaags jasje. Afgewerkt met accentuerende groene nuances, wordt het verhaal naadloos aangevuld. Toch blijft de immer geliefde en tijdloze monochrome all-black keuken ook in 2023 een winnaar. Van de fronten tot de keukentoestellen, van de kleinste accessoires tot de minst functionele decoratie, zwart in de keuken scoort.

Kom ixina een bezoekje brengen op Batibouw in hal 11 bij stand 11224, en ontdek de nieuwste keukentrends.

Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023
Keuken Delia Roseau, prijs: €20.820.

X²O's bruisbal van natuurlijke elementen

Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023
Balmani Sfera badkamerkasten en -meubel in Cotto met Stretto tablet in Solid Surface. Beschikbaar vanaf voorjaar 2023. Blaufoss Round inbouw wastafelkraan in Brushed Champagne, €250. Balmani Giro Oval badkamerspiegel Brushed Champagne, €380.

Het komende jaar zetten we een stapje vooruit, en dat doen we door terug te blikken naar een tijd waar de natuur volledig centraal stond. Aardse tinten en ruwe elementen vonden eerder al hun weg naar de woonkamer en keuken, en nu krijgt ook de badkamer een total make-over. De ongerepte natuur keert weer terug door het gebruik van aardse tinten, gaande van zachte zandtinten als beige of grijs tot krachtige kleikleuren als terracotta of zwart.

X²O Badkamers gooit het voor zijn publiek op twee unieke stijlen dit jaar. Voor diegene die graag even tot rust komt en stil staat in de badkamer, stelt de badkamerspecialist de Balmani Fila-collectie in steengrijs voor - ideaal inzetbaar in een minimalistisch ton-sur-ton interieur. De groeven in deze collectie brengen op hun beurt het onbewerkte van de natuur naar voor.

Heb je graag wat meer prikkels? Kies dan liever voor de Balmani Sfera-collectie in terracotta of het zwarte Storke Ribs-badkamermeubel met Tavola tablet in Terrazzo. In combinatie met goud kraanwerk duik je zo weer helemaal in de 70's-trend.

Bezoek X²O Badkamers tijdens Batibouw in hal 7, op stand 7326.

Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023
Links: Storke Ribs badkamermeubel in zwarte eik met Tavola tablet in Terrazzo wit/zwart en Storke Nero badkamerspiegel. Rechts: Balmani Fila badkamerkast en -meubel met Solid Surface wastafelblad in steengrijs. Beschikbaar vanaf voorjaar 2023.

Systimbers bouwpakket voor een groene toekomst

Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023
Op maat gemaakte zorgwoning van Systimber. Prijs op aanvraag.

Duurzamer en met een beperkte ecologische voetafdruk wonen hoeft niet extreem ingewikkeld of prijzig te zijn, daar worden we ons steeds meer van bewust. Ook op vlak van esthetische kwaliteit hoef je niet langer in te boeten bij het kiezen voor een ecologischer alternatief. Vanuit deze filosofie trekt expert in op maat gemaakte outdoor tiny spaces Systimber naar Batibouw.

Bouwen en verbouwen met Systimber is volledig circulair. Hun unieke houtschakelbouwsysteem en bijhorende productieproces stoten een minimale hoeveelheid CO² uit, bovendien is het geheel verplaatsbaar en zijn de bestanddelen herbruikbaar – een perfect ronde productiecirkel. Systimber maakt tevens gebruik van wit dennenhout, gekapt uit PEFC-gecertificeerde Scandinavische bossen. Na de boskap zijn de boseigenaren verplicht de bossen weer aan te vullen met nieuwe aanplant. Ook de basisisolering van houtschakelbouw zit snor, waardoor extra isolatie overbodig is. Minder isolatie betekent minder uitstoot. Win-win!

Kom een kijkje nemen op de flex living patio van Batibouw. Hier zal Systimber een voorproefje geven van hun gloednieuwe Quickspace-modules.

Chakracore als dé bouw- en renovatietrend voor 2023
Op maat gemaakte tiny house van Systimber. Prijs op aanvraag.

Ook interessant