Keukens

De 5 keukentrends van 2022

De 5 keukentrends van 2022
Als mooiste van heel keukenland, organiseert ixina het défilé met de nieuwste 2022 trends. Een veelheid aan materialen, kleuren en stijlen smelt samen tot een persoonlijke keuken. En dat persoonlijkheid het key word is, bewijzen de talrijke keukenopties: hoog of laag, minimalistisch of klassiek, groot of intiem, een ruim budget of een starterskapitaal, … ixina combineert kwaliteit, stijl en de persoonlijkheid van haar klanten tot een happily ever after.

Ixina - De 5 keukentrends van 2022
model CIERA in kiezelgrijs - richtprijs 4.496 € (inclusief elektrotoestellen en sanitair).

1/ A la carte: mix je keuken samen

Net als een heerlijk gerecht gemaakt wordt door een combinatie van texturen, zo wordt ook de keuken een meesterwerkje met de juiste mix & match van materialen en oppervlakken. Keuken Bahia swingt tegelwerk, ladefronten, werkblad en handvaten bij elkaar tot een smaakvolle mix die de modebewuste klant meteen op z’n boodschappenlijstje zal willen zetten. Om steeds mee met de trends te zijn, kan je ook kiezen voor rustige, aardse kleuren die makkelijk matchen met de goût du jour, de beste illustratie hiervan: de kiezelgrijze keuken Ciera.

Ixina - De 5 keukentrends van 2022
keuken BAHIA in de nieuwe kleur terra opaal - richtprijs 5.389 € (inclusief elektrotoestellen en sanitair)

2/ Viva verde!

Een groene keuken leek enkele jaren geleden nog een relict uit de psychedelische jaren 70. Maar ondertussen wakkerde de pandemie ons vuur voor natuur serieus aan. Een groene jungle in huis was er al, maar nu wordt die liefde ook doorgetrokken naar de keukenkastjes. Groen brengt visuele rust, laat de geest ademen en maakt van de keuken nog meer een plek om te ontspannen na een drukke dag (thuis)werken.

Ixina - De 5 keukentrends van 2022
model CLARA BETON in de nieuwe kleur zand - richtprijs 6.739 € (inclusief elektrotoestellen en sanitair)

3/ De bruggenbouwer

De keuken claimt steeds meer z’n plek als kloppend hart van het huis. En terecht, want waar verzamelt iedereen zich tijdens een etentje? Niet in de woonkamer waar de poezen met de netjes uitgestalde hapjes weglopen. In een partyproof keuken hoort dan ook een keukeneiland waarrond het gezellig aperitieven is. Als verlengde van je social space, kies je hiervoor dan ook best iets luxueuzere materialen en details. Denk aan marmeren werkbladen en spatwanden, koperen accenten, elegante vitrinekasten, etc. Laat je de kasten doorlopen in de stijl van de woonkamer, dan trek je de keukentaal helemaal door tot één stijlvol geheel.

Ixina - De 5 keukentrends van 2022
keuken CLARA in notelaar - richtprijs 23.239 € (inclusief elektrotoestellen en sanitair)

4/ De rentree van noyer

Na jarenlang te zijn weggeduwd in de kast, eist notelaar z’n verfijnde plek terug op. De houtsoort, die vaak wordt gebruikt in Italiaanse palazzi en op exclusieve boten, laat vanzelfsprekend ook de keuken stralen in luxe en stijl. Een triomfantelijke terugkeer die ixina vertaalt naar keukens waar het donkerder, rijkelijker en zwoeler mag. Verhoog het glam-gehalte met gouden handgrepen en ingebouwde led-strips.

Ixina - De 5 keukentrends van 2022
model VITA BETON in de kleur zwart - richtprijs 7.469 € (inclusief elektrotoestellen en sanitair).

5/ Fluisterbeton

Dit jaar wordt de betonlook in de keuken op een verhoogje gezet. Met lichte en donkere varianten die elegant combineren met andere materialen en kleuren, baant de zachte betonlook zich een weg naar ons hart. In combinatie met een opgewekte kleur, zoals felgeel, wordt deze moody verschijning een uitgesproken en hedendaags geheel. Ook donker beton laat zich makkelijk modelleren door het karakter van andere materialen, denk aan een industriële warmte met een werkblad en spatwand in pure eik.

Ook interessant