Keukens

Geniet in de zomer van je tuin met een buitenkeuken

Geniet in de zomer van je tuin met een buitenkeuken
De koude wintermaanden zijn bijna voorbij. Voorzichtig worden de dagen langer en kunnen we langzaamaan genieten van betere temperaturen. Als straks de regen ook nog weg blijft staat niets ons in de weg om te genieten van een heerlijke zomer. En wat is er lekkerder dan te fantaseren over een warme zomeravond met vrienden, een hapje en een drankje in de tuin tot ‘s avonds laat? Precies, bijna niets. Alleen ontbreekt er waarschijnlijk één ding: een prachtige buitenkeuken.

Het ontwerpen van je buitenkeuken

Het bouwen een geschikte buitenkeuken begint altijd bij het ontwerp. Heb je genoeg ruimte in je tuin om een buitenkeuken te plaatsen? Vast wel. Je kunt namelijk al beginnen met een kleine buitenkeuken. Denk hierbij aan een klein kookeiland met inductieplaten, een wasbak en een barbecue. Want er is maar één ding wat jouw buitenkeuken af maakt: een barbecue. Zie je bij bruiloften, beurzen of borrels ook vaak zo’n prachtige Big Green Egg barbecue staan? Nu is de tijd aangebroken om hier zelf ook mee te kunnen pronken.

Zelf aan de slag of laten maken?

Als je het ontwerp af hebt kan je zelf aan de slag met het inkopen van de nodige materialen. Ben je zelf niet zo handig? Dan zijn er veel bedrijven die een buitenkeuken op maat voor jou willen maken. Bij een buitenkeuken laten maken neemt het bedrijf jouw wensen en schets als leidraad voor een definitief ontwerp. Zij maken van jouw droom over lekker dineren en borrelen in de zomeravonden werkelijkheid. Stem af van welke materialen je gebruik wilt maken. Ga je voor een strakke en moderne betonlook keuken of wil je meer houten elementen laten terugkomen? De keuze is aan jou.

De bouw van je buitenkeuken

Het bouwen van een buitenkeuken zal variëren tussen een paar dagen of een paar weken, afhankelijk van jouw ontwerp en wensen. Als je er bijvoorbeeld een overkapping bijplaatst of een lekkere zithoek, ben je al snel minimaal een week bezig. Als je een buitenkeuken laat maken zal het vaak wat sneller gaan. Dit zijn immers echte professionals en zij gaan meestal met minimaal 2 man naar een klus, zodat ze snel en vakkundig te werk kunnen gaan.

Na het bouwen van je buitenkeuken wordt jouw droom werkelijkheid. Je bent nu immers een paar weken of maanden verder en de temperaturen stijgen alweer boven de 20 graden uit. Het blijft ‘s avonds langer licht en je vrienden kunnen nu elk weekend bij jullie langskomen voor gezellige spelletjes in de achtertuin, heerlijke borrel momenten of zelfs een heus 3-gangendiner van jouw Green Egg barbecue. Dat is pas écht genieten.

Geniet in de zomer van je tuin met een buitenkeuken

Ook interessant