Keukens

Handigste gadgets voor in de keuken

Handigste gadgets voor in de keuken
Wie regelmatig in de keuken staat, weet hoe fijn het is om handige gadgets te hebben. Vooral als je net van werk thuis komt en snel wat lekkers wilt serveren. Maar ook voor de niet-zo-fanatieke chefs komt zo’n keuken gadget regelmatig goed te pas om het proces net wat te versnellen en te vergemakkelijken. In deze blog sommen we de handigste gadgets voor in de keuken, zodat jij de volgende maaltijd makkelijker en nog lekkerder zal serveren.

Keuken gadgets

Vaak zoeken we na het plaatsen van het beste keukenapparatuur ook naar de handigste gadgets. Wat zijn nu spullen die je echt niet mag missen?

Gadget om knoflook te persen

Zodra sommigen het woord knoflook tegenkomen, dan haken ze al af. Toch is het altijd lekker om wat knoflook te verwerken tijdens het koken. Met een slimme knoflookpers wordt het persen juist leuk. In een handomdraai is je knoflook namelijk al geperst.

Keuken gadget voor aardappelen

Het favoriete gerecht van velen: frietjes. Als je wat tijd over hebt, maak je die het liefst nog zelf van gewone aardappelen of de trendy zoete aardappelen. Maar ook als je niet zoveel tijd over hebt kan je deze makkelijk laten snijden in gelijke stukken door middel van een frietsnijder. Binnen een seconde heb je een handjevol frietjes. Daarnaast is dit ook handig om andere groente en fruit te snijden, zoals komkommer, appel en ui.

Gadget om het water af te gieten

Iedereen heeft er zijn of haar eigen manier voor: het water afgieten. De een klungelt met de deksel van de pan, de ander gebruikt een vergiet. Gelukkig bestaat er een combinatie van die twee. Het is namelijk een deksel met gaten waardoor je het water makkelijk kunt afgieten.

Handige keuken gadget voor het perfecte ei

Vaak zien we op tv dat professionele chefs heel makkelijk een gepocheerd ei voorbereiden. Ze doen het ei in kokend water, maken een draaikolk in het water en hebben vervolgens een gepocheerd ei. In praktijk, bij velen thuis, gaat het echter niet zo soepel. Daarom is er een super handige ei-gondel! Je laat het water koken, doet het ei (zonder schil natuurlijk) in de gondel en al snel is het tijd om te smullen.

Keuken gadget voor een lekkere burger

Zelf een burger maken voor in de pan of op de barbecue: om van te watertanden. Vaak is het toch lastig om een stevige burger te maken die niet zomaar uiteen valt. Met een hamburgerpers kan je vlees, vis of vegetarisch vlees gebruiken om vervolgens een stevige burger te maken.

Kiezen voor het beste keukenapparatuur blijft weliswaar het fundament, maar leuke en handige gadgets voor in de keuken zijn ook onmisbaar.

Handigste gadgets voor in de keuken

Ook interessant