Keukens

De laatste keukentrends

De laatste keukentrends
Ga je verhuizen of ga jij jouw keuken verbouwen in Apeldoorn? Keukens zijn er in allerlei soorten, maten, kleuren en vormen. Het is daarom dan ook erg belangrijk dat jij voldoende inspiratie hebt opgedaan wanneer jij definitief voor het design van jouw nieuwe keuken kiest. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om volledig naar je eigen smaak te luisteren, maar het is ook leuk om je een beetje te laten beïnvloeden door de leukste woontrends. In dit artikel zetten wij een aantal keukentrends voor jou uiteen.

Het kook of werkeiland

Een kookeiland is iets waar velen van dromen en is eigenlijk nooit echt uit de mode geweest. Het werkeiland kun je dan nog steeds als een keukentrend zien. Met een werkeiland bevindt zich niet alleen het gasstel of de kookplaat, maar ook de gootsteen op het eiland dat vaak middenin de keuken geplaatst is. Daarnaast kun je eventueel barkrukken aan het eiland plaatsen waardoor je hier eventueel ook nog zou kunnen werken. Zo vormt dit werkeiland een gezellige plek in het huis waar meerdere activiteiten bij elkaar komen. De Groot Wonen kan gemakkelijk een dergelijk eiland in jouw keuken regelen.

Industriële materialen

Wat we ook steeds vaker terug zien in de keuken, zijn industriële materialen. Denk daarbij bijvoorbeeld aan RVS en chroom. Zo zal een zilverkleurige afzuigkap, gemaakt van RVS, jouw keuken een boost geven. Het is daarbij extra leuk om dit materiaal dan weer te contrasteren met natuurlijke materialen, zoals hout. Ook zien we bijvoorbeeld vaak hoe een zwart metalen kraan wordt gecombineerd met hout. Contrast in materialen in jouw keuken aanbrengen is dan ook een tip die wij graag aan jou meegeven.

Kleurgebruik

De kleur van het jaar 2023 zou de kleur velvet green zijn. Wat het kleurgebruik in de keuken betreft, zien we vaak kleuren die ook in de natuur terugkomen. Denk daarbij aan aarde tinten, groen en een mengsel van beige en grijs. Een andere kleuren trend is het gebruiken van zachte kleuren op de muren. Hoewel de kleur velvet green zeker geen zachte kleur is, is het wel trending om een dergelijke harde kleur te verachten door in de keuken ook nog zachtere kleuren te gebruiken.

Zo zijn er verschillende keukentrends waar jij je aan zou kunnen houden bij het ontwerpen van jouw nieuwe keuken. Laat voor keukens Apeldoorn een werkeiland ontwerpen om een extra gezellige plek in huis te creëren. Zorg voor een speels contrast bij het materiaalgebruik in jouw keuken, en kies voor zachte natuurtinten op jouw keukenmuur.

Ook interessant