5 tuingadgets om optimaal van de tuin te genieten

4 mei 2018 Bron: Bouw & Wonen
5 tuingadgets om optimaal van de tuin te genieten
Nu de zon zich weer vaker laat zien, is het buitenseizoen weer geopend. Natuurlijk zit je in het zonnetje in je eigen tuin al snel goed, maar hoe kun je nog meer van je tuin genieten? Je zou het niet meteen denken, maar een smartphone kan je helpen. UnitedConsumers onderzocht 5 handige gadgets waarmee alles uit je tuin haalt.

1. Nooit meer zelf grasmaaien

Weliswaar niet de goedkoopste gadget, maar wel een gadget die je de meeste tijd bespaart. Nooit meer in de weer met snoeren en een onhandige machine. Nee, vanaf nu kijk je gewoon vanuit je luie stoel toe hoe een robotgrasmaaier het werk doet.

2. Nooit meer uitgedroogde planten

Vergeet jij in de zomer ook wel eens de tuinsproeiers aan te zetten? Op uitgedroogde planten zit natuurlijk niemand te wachten, dus ook hier helpt techniek je verder. Er zijn tegenwoordig sensoren te koop die precies bijhouden hoe vochtig de grond is en sproeien alleen wanneer het écht nodig is.

3. Tuinhek openen met je smartphone

Niets zo makkelijk als het binnenrijden van de tuin of garage zonder dat je uit hoeft te stappen. Naast een systeem met afstandsbediening kun je tegenwoordig ook je poort open en dicht doen met je smartphone. Op die manier hoef je nooit meer te zoeken naar die kleine onhandige afstandbediening.

4. Voor de chefs die buiten koken

Ook als kookfanaat kun je in de tuin aan de slag met handige gadgets. Zo is er een speciale thermometer die de temperatuur precies bijhoudt hoe heet de barbecue is en kijkt naar de kerntemperatuur van het eten. Je houdt alles in de gaten via je smartphone dus je kunt gewoon gezellig bij je gasten blijven zitten.

5. Een plant als smartphonelader

Het klinkt misschien gek, maar je leest het goed. Je kan binnenkort je telefoon opladen met de energie van een plant. De gadget bestaat al wel, maar is nog niet in productie. Met een speciale techniek wordt fotosynthese omgezet in stroom. Een ecologische oplossing waarmee je groene energie wel heel letterlijk neemt.

De tuin is een plek om lekker tot rust te komen in de zomer. Met deze gadgets bespaar je een hoop tijd en moeite, zodat je deze zomer nog beter kan genieten van de rust en ruimte in je tuin.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo