Tuinaanleg en onderhoud

Dit moet je weten vooordat je een omheining gaat plaatsen

Dit moet je weten vooordat je een omheining gaat plaatsen
Bij het plaatsen van een omheining rond de tuin, zijn er veel zaken waar je aan moet denken. Ben jij van plan binnenkort een omheining te plaatsen en zit je nog met heel wat vragen? In dit artikel beantwoorden de Betafence experts de vijf veelgestelde vragen over het plaatsen van een omheining.

Heeft u een vergunning nodig alvorens een omheining te plaatsen?

Het al dan niet nodig hebben van een vergunning hangt meestal af van de hoogte van de omheining. Indien u een tuinomheining wenst te plaatsen, raden wij u aan eerst bij uw gemeente te informeren. Alleen daar hebben ze alle specifieke informatie over uw perceel om deze vraag met zekerheid te beantwoorden.

Ik heb al een omheining, en wil die niet vervangen, maar heb meer privacy nodig, wat zijn mijn opties?

Als u al Betafence omheiningspanelen rond uw tuin hebt en een privéruimte wilt creëren zonder de hele structuur te vervangen, zijn er creatieve en eenvoudig te installeren opties die compatibel zijn met uw huidige omheining. Weef gewoon speciaal ontworpen Screeno Line latten door de mazen van uw bestaande Bekafor of Nylofor-omheining om die paneelomheining om te vormen tot een aantrekkelijk privacy omheining

Betafence omheining plaatsen

Zijn er afsluitingen die gemakkelijk te onderhouden zijn?

In principe zijn de Betafence omheiningen onderhoudsvrij, dankzij de kwaliteitsvolle coatings.

Het Betafence HoriZen Prime composiet afrasteringssysteem vereist geen vernis, verf of behandeling met andere producten. De paneelplaten zijn bestand tegen vlekken, schimmel en meeldauw en zullen alleen maar een spuitbeurt met water af en toe op prijs stellen om deze schoon te houden.

Betafence omheining plaatsen

Mijn tuin is oneffen en glooiend, wat zijn mijn opties?

Bij het installeren van een omheining rond uw woning, en uw omheining strekt zich uit over oneffen terrein of heeft een helling, adviseren wij de volgende vijf stappen:
  • Meet het gebied op: meet nauwkeurig en vergelijk het met het nulniveau
  • Zorg voor een nauwkeurige meting: gebruik een laser of vergelijkbaar instrument om het nulniveau te vinden
  • Meet de hellingsgraad: Voor hellende tuinen van meer dan 15%, plaats palen dichter bij elkaar
  • Meet opnieuw: bepaal alle hoogteverschillen langs de omheining
  • Meet het hoogste punt: Begin de installatie op het hoogste punt in uw tuin

Na al dat meten is een snelle plaatsing gewenst, en bij Betafence hebben we onze uitgebreide ervaring gebruikt om producten te ontwikkelen die ervoor zorgen dat uw project snel kan worden afgerond. Voor oneffen terrein raden wij u aan een Bekafixpaal te gebruiken, een universeel gevormde paal voor een breed gamma afrasteringspanelen die u gemakkelijk in stappen van 25 mm kunt plaatsen voor hellend terrein.

Betafence omheining plaatsen

Ik wil een omheining die zorgt voor de nodige privacy maar ook uniek is?

Wees uw eigen landschapsarchitect, kies een omheining die u kunt personaliseren met bijvoorbeeld Pixels in een Zenturo paneelomheining of door decoratieve paneelplaten toe te voegen aan uw HoriZen Prime composiet omheining.

Of cultiveer een groenere ruimte door klimplanten aan te moedigen zich op uw afrastering te vestigen zonder gebouwen of grensmuren te beschadigen.

Creëer een prachtige natuurlijke wand door een dubbele wand Zenturo Super panelen te vullen met bamboe uit boomschors, kokosnootschelpen of verschillende soorten stenen - wat het beste past bij de esthetiek van de tuin.

Betafence omheining plaatsen
Betafence omheining plaatsen
Meer advies gewenst ? Betafence is de toonaangevende expert in omheiningen. Klik hier voor meer info.

Ook interessant