Beveiliging

Vrijdragende schuifpoort ten opzichte van een schuifpoort op rail

Vrijdragende schuifpoort ten opzichte van een schuifpoort op rail
Bij de keuze van een schuifpoort om een eigendom te beveiligen, worden de voor- en nadelen van een vrijdragende schuifpoort en een schuifpoort op rail besproken met de eindgebruiker. Beide opties zullen een veilig toegangspunt creëren, maar er zijn verschillende factoren te overwegen bij de keuze van de te installeren schuifpoort.

We vragen het aan de omheiningsexperts van Betafence:
waarin verschillen een vrijdragende schuifpoort en een schuifpoort op rail van elkaar.

Wat is een vrijdragende schuifpoort?

Een vrijdragende schuifpoort, of vaak afgekort tot schuifpoort SC (Sliding gate Cantilever), is zo ontworpen dat er geen rails over de ingang hoeven te lopen. De poort wordt in plaats daarvan ondersteund door een geleidingsportiek aan één kant voor het openen en sluiten. Dit betekent dat met een vrijdragende schuifpoort, er geen zwaar grondwerk dient uitgevoerd te worden aan de ingang en dus de doorgang weinig verstoord wordt, wanneer een vrijdragende poort geïnstalleerd wordt. Dit is een groot voordeel als u een decoratieve bestrating heeft of de hinder op uw eigendom wenst te beperken.

Echter, de geleidingsportiek die het mechanisme controleert om te openen en te sluiten, is meestal breder, dus raden wij aan een product te kiezen waar rekening wordt gehouden met de esthetische vormgeving van de poortportiek.

Bij het ontwerpen van de Robusta SC vrijdragende schuifpoort, hebben de ingenieurs van Betafence hun praktische opgedane kennis bij talloze installaties gebruikt om een poort te ontwikkelen die robuust, veilig en gemakkelijk te installeren is. Bovendien is de poort met verschillende compatibele vullingen geschikt voor een waaier van combineerbare omheiningen.

Vrijdragende schuifhekken SC zijn robuust en bieden een langere levensduur. Ze zijn ontworpen voor intensief gebruik, zowel voor voertuigen als voor voetgangers, en ze zijn ook onderhoudsarm, o.a. doordat er geen rail aanwezig, waarrond soms seizoensgebonden vuil moet worden verwijderd.

Een vrijdragende schuifpoort is geschikt voor verschillende locaties en terreinen, en is een goede keuze als uw oprit wat hellend is of als uw locatie te maken heeft met extreme weersomstandigheden.

betafence - Vrijdragende schuifpoort ten opzichte van een schuifpoort op rail

Wat is een schuifpoort op rail?

De onderbalk van de vleugel van de schuifpoort op rail, afgekort tot Schuifpoort SR (Sliding gate on Rail), wordt geleverd met meerdere loopwielen om over een rail te glijden bij het openen en sluiten.

Schuifpoorten op rail zijn beter geschikt voor vlakke effen oppervlakken, ze hebben geleidingsportieken om de poort in evenwicht te houden en de schuifpoort te geleiden bij het openen en sluiten.

Als u een oplossing nodig heeft om een doorgang te beveiligen die alleen door voertuigen wordt gebruikt en geen voetgangers- of fietsverkeer kent en u hebt een groot oppervlak dat moet worden afgesloten, dan kan een schuifpoort op een rail worden geïnstalleerd welke tot 28 meter kan overbruggen.

betafence - Vrijdragende schuifpoort ten opzichte van een schuifpoort op rail

Tips van de experts bij Betafence

Bij de keuze tussen een vrijdragende schuifpoort of een schuifpoort op rail adviseren wij u rekening te houden met het aantal openings- en sluitingscycli per dag en of het vooral voertuigen zijn die toegang nodig hebben, of ook voetgangers en fietsers.

Welke verschillende openings- en sluitmethoden kunt u overwegen bij het kiezen van een poort?

Of u nu voor een vrijdragende schuifpoort of een schuifpoort op rail kiest, er zijn verschillende methoden om de poort te openen en te sluiten:

Manuele poort: ontworpen voor manuele bediening en voorzien van een slot dat met een sleutel wordt bediend.

Motoriseerbare poort: deze poort is ontworpen en voorbereid voor de latere installatie van een externe motor.

Volautomatische poort: een poort met externe motorisering. De gemotoriseerde schuifpoort is volledig uitgerust en voorzien van een motor. Eenmaal aangesloten is uw poort onmiddellijk gebruiksklaar.

Veiligheid van de gemotoriseerde poort

Betafence poorten zijn CE gecertificeerd en ontworpen voor windklasse 2 windbelasting. Kiezen voor het Betafence-assortiment geeft u de zekerheid dat uw eigendom beveiligd wordt volgens de hoogste normen en industriestandaarden.

Betafence biedt een ruim assortiment schuifpoorten aan:

Indien u meer advies wenst over de Betafence schuifpoorten. Klik hier voor meer info.

Ook interessant