Keukens

De voordelen van een stoomoven

De voordelen van een stoomoven
Combi-stoomovens kunnen alles wat een gewone heteluchtoven ook kan, maar de toevoeging van stoom aan gerechten geeft een extra dimensie aan het koken. Of je nu een ervaren kok bent of niet, de voordelen van een stoomoven bieden voor iedereen een uitkomst.

Waarom een stoomoven?

De techniek van het stomen is al eeuwen oud, maar de stoomoven lijkt steeds populairder te worden. Toch weet niet iedereen wat de voordelen van een stoomoven zijn ten opzichte van een conventionele oven of combi-magnetron. Wij sommen een aantal voordelen voor je op:

De voordelen van een stoomoven
  1. Je kan hele maaltijden tegelijk in de oven doen. Stop zalm, asperges en cherrytomaatjes tegelijkertijd in de oven en na 11 minuten kun je al aan tafel.
  2. Een combi-stoomoven is multifunctioneel. Je kan de stoomoven gebruiken om te ontdooien, opwarmen (regenereren), pocheren, grillen, etc. Met een stoomoven heb je dus geen oven of magnetron nodig.
  3. Je kunt ruimte besparen in je keuken. Doordat je alles in de stoomoven tegelijk kan bereiden, heb je niet per se meer een grote kookplaat met vijf pitten nodig of andere apparaten.
  4. Je hebt minder vaat. Doordat alles tegelijk in de oven gaat heb je ook minder afwas. Je hoeft namelijk niet elk ingrediënt apart te bereiden.
  5. Je kunt gerechten heel precies bereiden. Met een combi-stoomoven kun je gerechten op een hele precieze temperatuur bereiden, daardoor zal het eten niet aanbranden of te gaar worden.
  6. Minder schoonmaken. De stoomovens van AEG beschikken over zelfreinigende programma’s. Zo ben je bijna geen tijd kwijt aan het reinigen van de oven.
  7. Je eten heeft meer smaak. Door te stomen blijft de smaak van je voedsel beter behouden, waardoor jij in je eigen keuken kunt koken als een chef.
  8. Het is erg gezond. Niet alleen blijft de smaak behouden, ook voedingsstoffen, vitamines en mineralen blijven behouden. Daardoor haal je meer voedingsstoffen uit je gerecht.

Ook interessant