De voor-en nadelen van een composiet schutting

18 december 2019 Bron: Bouw & Wonen
Als je tegenwoordig een schutting wilt kopen, heb je keuze uit drie alternatieven. Een houten schutting, een schutting van kunststof en een composieten schutting. Een houten schutting is gemaakt van natuurlijk materiaal, een kunststoffen schutting van onnatuurlijk materiaal en composiet is een combinatie van zowel natuurlijk als onnatuurlijk materiaal. De composieten schutting raakt meer en meer in trek en daarom hebben we voor jou de voor- en nadelen van een composieten schutting op een rijtje gezet!

De look and feel

Omdat het een combinatie van zowel kunststof en hout is, lijkt de composieten schutting veel meer op een houten schutting dan een kunststoffen schutting. Wanneer de schutting van dichtbij bekeken wordt, valt wel te concluderen dat deze niet van ťcht hout is gemaakt.

Onderhoud

Het grootste voordeel van een schutting waar kunststof in verwerkt is, is het onderhoud van de schutting. Doordat er onnatuurlijke materialen in de schutting verwerkt zijn, zal de levensduur van de schutting nagenoeg oneindig zijn. Dit voordeel deelt de composieten schutting met de kunststoffen schutting. Een houten schutting daarentegen vereist veel onderhoud en zal al snel wat rotte plekken bevatten.

Prijs-levensduur verhouding

Een composieten schutting valt qua prijs tussen de kunststoffen en de houten schutting in. Voor deze prijs krijg je de voordelen van beide schuttingen, tegen een gemiddelde prijs. Een composieten schutting vereist geen onderhoud en gaat oneindig mee, en heeft daarnaast de look and feel van een houten schutting.

Krasgevoeligheid

Doordat de schutting deels uit kunststof bestaat, zijn krassen en dergelijke goed zichtbaar op de schutting, Zorg er dus voor dat je met scherpe objecten uit de buurt van de schutting blijft.

GeÔnteresseerd in een composiet schutting?

Als je geÔnteresseerd bent in het kopen van een composiet schutting, kijk dan eens rond in de webshop van Henderson Living. Ze hebben een ruim aanbod van composieten schuttingen!

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo