Tuinschuttingen en tuinschermen voor uw plezier en veiligheid

30 juli 2018 Bron: Bouw & Wonen / Philip Willaert
Tuinschuttingen en tuinschermen voor uw plezier en veiligheid
Foto: Woodcomposiet.nl
Composiet schuttingen zijn er in vele variŽteiten: kant-en-klaar afgemonteerde tuinschermen in luxe-uitvoering met 10 mm massieve planken alsook maxi-10 en 13mm uitvoeringen met holkamer planken. Diverse budgetuitvoeringen vindt u bij gespecialiseerde aanbieders. Aan u de keuze. Maar welke keuze vraagt u zich wellicht af? Ga daarom zelf op pad om u nog beter te informeren. Er is niet alleen het plezier van privacy ook veiligheid is steeds meer aan de orde. En nu aan de slag!

Composiet schuttingen

Van composiet schuttingen heeft u jarenlang plezier. In tegenstelling tot schuttingen van gewoon hout zijn composiet schuttingen vrijwel onderhoudsvrij en zeer duurzaam. Belangrijk: er zijn schuttingen gemaakt van natuurlijke houtvezels en toxivrije high-density-polymeren. Het verkleurt, versplintert en rot niet. Bovendien is het materiaal goed bestand tegen vocht, het is zelfs zeewaterbetsendig. Een aanbieder als Woodcomposiet verkoopt hoogwaardige composiet schuttingen tegen zeer scherpe prijzen. In het uitgebreide assortiment vindt u kant-en-klare tuinschermen en stapelplanken voor het bouwen van een zelfontworpen schutting. Meerdere kleuren en diverse stijlvolle, natuurlijke designs zijn tegenwoordig bon ton. Bovendien zijn garanties van 15 jaar geen uitzondering.

Composiet tuinschermen

Wat composiet tuinschermen betreft kan u kiezen uit luxe tuinschermen en basic tuinschermen. De basic tuinschermen zijn lichter en dunner dan de luxe variant en daardoor flexibeler. De tuinschermen bestaan uit massieve planken die zijn verstevigd met vier aluminium dwarsliggers. Door toepassing van vier dwarsliggers is de kans op het kromtrekken van de schutting uitgesloten. Een aantal varianten tuinschermen zijn voorzien van twee extra planken, zodat de inkijk nog meer tot een minimum beperkt wordt.

Zelfbouwschuttingen

Behoefte aan volledige privacy? Met tand- en groef-stapelplankensysteem wordt een geheel gesloten schutting gecreŽerd. Zelfbouw is ook al mogelijk, u kunt zeer eenvoudig uw eigen composiet schuttingen monteren. U bepaalt de hoogte, tot een maximum van 2,20 meter gecombineerd met palen. Ook het kiezen van kleur staat u vrij. Kiest u voor ťťn kleur of voor een combinatie. De zelfbouw composiet schuttingen kan u op de koop toe versterken met inwendige aluminium verstevigingen. Deze verstevigingen schuift u gewoon in de planken schuiven. Wilt u uw schutting extra mooi maken? Voor een stijlvolle afwerking zijn er sierstrips voorhanden, ze zijn gemakkelijk te installeren.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo