Dossier Batibouw

De toekomst in de bediening van huisautomatisering

16 juni 2014 Bron: Comelit
Tijdens Batibouw 2014 introduceerde Comelit een unieke manier om de woning te bedienen. Verpakt in geraffineerd Italiaans design en aangedreven door spitstechnologie, ‘ONE’ integreert het beste van beide werelden. Met het innovatieve SimpleHome systeem van Comelit op de achtergrond zorgt ‘ONE’ voor een totaal nieuwe comfortbeleving. Meerdere pagina’s op één bediening, die via een streling kunnen worden opgeroepen: all in ‘ONE’…

Design

Het designteam van de fabrikant tekende, naar Italiaanse traditie, voor een stijlvol, vernieuwend en tijdloos ontwerp. Met zijn dikte van slechts acht millimeter en hoogglans afwerking integreert ‘ONE’ perfect in elk interieurconcept. De zijkant van het toestel is afgewerkt in glanzend metaal en reflecteert zo de kleur van de achtergrond. De subtiele leds in het bedieningsvlak maken een eenvoudige en intuïtieve bediening mogelijk. De intensiteit van de leds wordt automatisch aangepast aan het omgevingslicht. ‘ONE’ is verkrijgbaar in elf afwerkingen: wit, zwart, zilvergrijs, parelgrijs, lichtblauw, ivoor, grafiet, bordeaux, lichtbruin, mintgroen en Engels groen. De reeks wordt vervolledigd met bijpassende afdekplaten, die stopcontacten afwerken hetzelfde design.

Multipage, de schakelaar 2.0

Door met een vinger over de bediening te strelen (swipen) bladert de gebruiker van de ‘ONE’ tussen verschillende pagina’s. Op elk van deze pagina’s kunnen verschillende functies geplaatst worden, een manier van bedienen die de meeste gebruikers zullen herkennen van hun tablet of iPhone. Zo is het toestel naar persoonlijke voorkeur te configureren, zonder dat de gebruiker eenvoud, gebruiksgemak of comfort inlevert.

Flexibele en uitgebreide functies

Op het bedieningsoppervlak van de ‘ONE’ kan de gebruiker een keuze maken uit een uitgebreid pallet aan mogelijke functies. Elke pagina kan worden voorzien van knoppen voor het schakelen of dimmen van verlichting, het aanpassen van de kleur van RGB-verlichting, het bedienen van de rolluiken, het instellen van de temperatuur en het activeren van scenario’s. Een ingebouwde temperatuursensor maakt het plaatsen van een thermostaat in de ruimte overbodig. Met de ONE bewijst Comelit dat esthetiek en functionaliteit perfect combineerbaar zijn en dat intuïtiviteit het leven écht eenvoudiger maakt.

Lees ook:

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo