Simplehome houdt energieverbruik onder controle

19 juni 2014 Bron: Comelit
Energie wordt een kostbaar goed, niet alleen voor de gebruiker maar ook voor onze planeet. Energiebesparende maatregelen zijn niet meer weg te denken uit de moderne woning en nieuwe energiebronnen worden volop aangeboord (windenergie , zonnepanelen, …) Maar hoeveel energie wordt op welk moment verbruikt? Hoeveel energie leveren de zonnepanelen? Wat zijn de grote verbruikers in huis? Vragen waar weinig mensen het antwoord op weten. Toch kan het weergeven ervan een energiebesparing tot 20% opleveren.

De nieuwe functies binnen het SimpleHome gamma van Comelit bieden de oplossing. Via het display van de videofoonmonitor Planux Manager of de compacte Minitouch kan het verbruik van de verschillende energiebronnen (elektriciteit, water, gas, …) in de woning vanaf nu onder controle gehouden worden. Een eenvoudige interface zorgt ervoor dat het verbruik bekeken kan worden per uur, dag, maand en zelfs in een overzicht van de laatste 5 jaar. In overzichtelijke grafieken of tabellen wordt naast de hoeveelheid verbruikte of opgewekte energie, een simulatie gemaakt van de energiekost en de CO2 uitstoot. Een handige overzichtspagina zorgt ervoor dat het verschil tussen de verbruikte en de opgewekte energie in één oogopslag wordt weergegeven.

Overschrijdt het energieverbruik een bepaalde grens dan zal Simplehome de bewoner hierop attent maken door de gegevens in een andere kleur weer te geven.

De oplossing van Comelit is bovendien bijzonder makkelijk te installeren, zonder ingrijpende wijzigingen aan de installatie. Zo kan elke woning vanaf nu bijdragen aan een betere wereld van morgen.

Lees ook:

Voor meer informatie: Vul onderstaand formulier in!

  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo