Verwarming & Sanitair

Siemens zorgt voor Lagere energiefactuur op scholen

Om hun verwarmings- en elektriciteitsfacturen te beperken, zijn scholen steeds op zoek naar innoverende oplossingen. Siemens stelt op Edubuild 2013 een intelligent en geïntegreerd thermisch regelsysteem specifiek voor schoolgebouwen voor. Edubuild vindt plaats op 17 en 18 oktober in Flanders Expo Gent. Deze gebruiksvriendelijke oplossing biedt een optimaal comfort, een betere luchtkwaliteit en een grotere energie-efficiëntie. Zo kunnen onderwijsinstellingen op hun energieverbruik besparen en de milieu-impact van hun gebouwen beperken. De eco-energetische regelaar Synco 700 in combinatie met de webserver OZW kan verschillende scholensites vanuit een gecentraliseerd punt beheren en het verwarmings- en ventilatiesysteem op afstand bedienen. Ook kan de temperatuur in de verschillende ruimten geregeld worden, in functie van de weersomstandigheden. Het systeem is gemakkelijk te gebruiken: vanop een smartphone of een eenvoudige tablet die op het internet is aangesloten kan de gebruiker de installatieparameters visualiseren en wijzigen.

Op enkele sites van ‘Scholengroep 11’ in Leuven-Landen-Tienen, werd dit systeem al geïnstalleerd. De hoofdsite in Leuven kan zo gecentraliseerd de scholen van Landen en Tienen beheren, en een globaal en functioneel overzicht van de systemen behouden. Het resultaat is een betere controle die toelaat het verwarmingsverbruik aan de echte noden van de school aan te passen.

Vandaag is het ook mogelijk om op afstand – vanuit één enkele toepassingscentrale – andere technieken zoals verlichting en zonneschermen te bedienen.
Volgens Werner Roelandt, verantwoordelijk voor de business unit “Control Products and Systems” in België-Luxemburg, kan het systeem zowel in nieuwbouw als in gerenoveerde gebouwen worden toegepast, meer bepaald dankzij de keuze aan verschillende graden van ruimteautomatisering: “In alle gevallen draagt onze oplossing bij aan het verlagen van de milieu-impact en van de kosten, terwijl het comfort en de energieprestaties gegarandeerd worden.”

Ook interessant