iRidiumMobile.nl toegetreden tot het KNX-netwerk Nederland

  NL   25 april 2013 Bron: iRidiumMobile.nl
Recentelijk introduceerde iRidiumMobile.nl –importeur en distributeur van de software van iRidium mobile voor België en Nederland- versie 2.0 van haar software: high-end visualisatie-software voor alle grote Operating Systems (Windows, iOS, Android en MacOS) voor alle grote Domotica-protocollen. Daarmee neemt iRidiumMobile.nl een welhaast unieke positie als leverancier van software voor het visualiseren van alle grote merken Domotica in.

Theo Derks, directeur/eigenaar iRidiumMobile.nl: “Iedereen doet wel iets met software voor één of ander Domotica-protocol. Veel van onze con-collega’s hebben allemaal wel een iOS-App voor KNX. Sommige een iOS-App en een Android-App voor KNX of een ander domotica-protocol. iRidium mobile is echter van alle markten thuis: alle belangrijke Operating Systems (nogmaals: Windows, iOS, Android en MacOS), tegenover alle belangrijke domotica-protocollen, waarin KNX uiteraard een belangrijk deel voor haar rekening neemt”.

Derks –zelf al meer dan 10 jaar lid van de netwerkorganisatie KNX Professionals, toen nog EIB User Club- : “15 jaar geleden is mijn kennismaking met KNX (in die tijd nog EIB – Europese Installatie Bus) begonnen toen wij een nieuw huis met kantoor gingen bouwen. Onze toenmalige installateur adviseerde om EIB te nemen vanwege de flexibiliteit. We praten over het jaar 1998; EIB bestond toen zo’n jaar of 5. Vanwege mijn IT-achtergrond (iRidiumMobile.nl is een onderdeel van De Hooghendyck Groep, een IT-bedrijf voor het MKB) was mijn interesse al snel gewekt. Ik ging niet voor comfort of gemak, maar voor de sterke mate van overeenkomsten met de IT: de bekabeling (het bussysteem), de software (toen nog ETS2, versie 1.3) en de componenten (de decentrale devices). En het feit dat je al die zaken kon programmeren, tot in detail”.

Vanwege zijn IT-achtergrond was programmeren niet vreemd voor Derks, en was de liefde voor EIB geboren. “Ik ging ook voor installateurs EIB-installaties programmeren, omdat programmeerkennis in die tijd schaars was. Rond 2004 gebruikte ik al WinSwitch, bij velen nog bekend waarschijnlijk. Maar het was voor mij niet het ‘perfecte’ pakket voor visualisatie; ik wist dat er vooral op het grafische vlak veel meer mogelijk was. Alleen was er nog geen software-pakket…

Halverwege 2010 schafte ik –op aanraden van één van mijn IT-klanten- een iPad aan. Gewoon, voor de lol. Ik was helemaal niet ‘Apple-minded’, sterker nog, mijn IT-bedrijf was uitsluitend gericht op Microsoft-producten, maar toch zei mijn gevoel dat ik wel iets kon met zo’n iPad. Enfin, je gaat wat Googlen: wat kan ik met een iPad in combinatie met KNX? En al snel kwam ik op de site van iRidium mobile uit (www.iRidiumMobile.net). In die tijd nog versie 1.5, maar wat op de site getoond werd sprak me aan: één universeel software-pakket voor een zeer groot aantal Domotica-protocollen!

Om een lang verhaal kort te maken: twee weken later waren we importeur/distributeur voor de software van iRidium mobile, en nog twee weken later stonden we op de Beurs Domotica en Slim Wonen in het Evoluon in Eindhoven (oktober 2010). Puur om een ‘ballonnetje op te laten’, om te zien of we iets in handen hadden wat aansloeg bij het publiek. Welnu: dat bleek! Het stond 2 dagen lang 3 rijen dik op onze stand van 3 bij 3 meter. We wisten dus dat we een schot in de roos hadden met deze software.

Heel langzaam maar zeker hebben we de afgelopen 2 jaar gewerkt aan de bekendheid van iRidium mobile. Ik durf te stellen dat 95% van de KNX-installateurs ons nu inmiddels kent. We hebben in zeer korte tijd zo’n kleine 200 installateurs opgeleid, en iedereen die onze Basistraining heeft gevolgd is unaniem enthousiast.

Terwijl wij werkten aan het promoten van onze software, is op het hoofdkantoor in Rusland hard gewerkt aan de ontwikkeling van versie 2.0: een compleet nieuwe versie, van de grond af aan opgebouwd, waarmee we een solide ‘fundering’ hebben gelegd voor de toekomst: één universeel pakket voor alle populaire Domotica-protocollen. En de ontwikkelingen stoppen niet; sterker nog, het begint nu pas. Zaken als het SIP-protocol voor Deurintercom, meer Domotica-protocollen, meer drivers voor Audio/Video-apparatuur, enz. Het komt er allemaal aan”.

Reden voor iRidiumMobile.nl om zich nog sterker te profileren als de ultieme oplossing voor het visualiseren van domotica-installaties, en zich als KNX Technology Partner aan te sluiten bij het KNX-netwerk in Nederland. We zullen het netwerk nadrukkelijk benutten voor het verder uitbouwen van onze positie in België en Nederland, om op die manier iedereen te overtuigen van de kracht van onze software!

iRidiumMobile.nl is ook te vinden op de Beurs Elektrotechniek in de Jaarbeurs te Utrecht.
  • Bouw & Wonen Partners:
  • Recticel
  • Wienerberger
  • Credishop
  • Loxone
  • bouwinfo